lv
AVAojiOs66lHN6QTb4Q9Tg3oKbTXXtaRZ0VbB4ZF
1736189

Grupa «audrú» izdod mūzikas video dziesmai «Tower» (+VIDEO)

Grupa «audrú» izdod mūzikas video dziesmai «Tower» (+VIDEO)

Indīroka grupa "audrú" kopā ar dejotāju Elizabeti Liepiņu radījusi mūzikas video dziesmai "Tower", kas stāsta par metaforisku torni kā vietu, kurā kāpj ar cerību paraudzīties uz lietām citādāk. Dziesma iekļauta pērn izdotajā albumā "Old Stories", informēja grupas vokāliste Ieva Svētiņa.

"Tower" stāsta par lūzuma punktu, kurā vairs nav nozīmes, kā lietas attīstīsies tālāk. "Dziesmas vārdi aicina satikties pie torņa - augstākā punkta, glābējtorņa, bākas, kas palīdz orientēties, iedod citu perspektīvu un ļauj kaut kam no jauna iekustēties brīdī, kad gribas padoties", stāsta "audrú" dalībniece Ieva Svētiņa. Dziesmas ierakstā kopā ar grupu muzicē arī čelliste Sarma Gabrēna.

Mūzikas video dejotāja Elizabete Liepiņa dziesmu interpretējusi strukturizētā improvizācijā ar kritieniem, plūdumiem un pavedieniem, tiecoties dejā sajust elpu, līdzsvaru un tā zudumu, bezgalīgo zemes un saules sadejošanos. "Vēlējos atainot kaut kripatu patiesīguma, palaist visu vaļā un vienkārši būt", atklāj Elizabete. Video tapšanā piedalījusies arī Madara Dzintara - Pluša.

"Tower" ir daļa no grupas otrā, 2022.gada izdotā albuma "Old Stories", kurā iekļautas 16 dziesmas, kas sarakstītas laikā posmā no 2011. līdz 2017.gadam. Tas ierakstīts kopā ar inženieri Lomiku jeb Ģirtu Laumani studijā "Hodila Records". "audrú" pirmais mini albums "The Lighthouse Trilogy" tika nominēts Latvijas mūzikas ierakstu gada balvai "Zelta mikrofons 2021" kategorijā "Debija".

"audrú" sastāvā kopš 2017.gada muzicē četri draugi - Ieva Svētiņa (vokāls, akustiskā ģitāra), Gita Strazdiņa - Dzintara (bungas), Jurģis Rāts (basģitāra) un Artūrs Dzintars (solo ģitāra, vokāls). Grupa savu skanējumu raksturo kā maijpuķīšu grandžu - stilistiski tas ietver elementus no indīroka, indīpopa un amerikāņu folka, jūtamas ietekmes no deviņdesmitajiem un divtūkstošajiem gadiem.

Nākamnedēļ vienu nakti būs slēgta satiksme uz Rīgas HES tilta

Nākamnedēļ no 26.maijā no plkst.20 līdz 27.maija plkst.8 būs slēgta transportlīdzekļu satiksme uz Rīgas hidroelektrostacijas (HES) tilta posmā no Salaspils rotācijas apļa līdz Daugmales rotācijas aplim, aģentūru LETA informēja AS "Latvenergo" pārstāvji...

Mirusi aktrise Vera Gribača-Valtere, leģendārā Ēvalda Valtera sieva

95 gadu vecumā mirusi aktrise Vera Gribača-Valtere, liecina uzņēmējas Elīnas Egles ieraksts sociālajā tīklā "Facebook".

Gribača-Valtere dzimusi 1927.gada 12.oktobrī Aucē. Viņa bija spēlējusi gan Dailes, gan citos Latvijas teātros.

Viņa ir grāmatas "Ēval...

Gaidāms pavērsiens? Kuluāros neizslēdz iespēju valdībā nonākt ZZS

Ja Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) gadījumā nolemtu atbalstīt "Jaunās vienotības" (JV) virzītā kandidāta, ārlietu ministra Edgara Rinkēviča (JV) ievēlēšanu Valsts prezidenta amatā, tad varētu pieaugt ZZS iespējas nonākt valdībā, šāda varbūtība netiek ...



Komentāri