lv
OFYEUdRjPvphHvTLyzgxA2EEnWWFT4nb8sLgJKev
1735943

Sabiedrībā nav sajūtas, ka zinātne ir svarīga un aizraujoša. Saruna ar profesoru Mārci Auziņu

Sabiedrībā nav sajūtas, ka zinātne ir svarīga un aizraujoša. Saruna ar profesoru Mārci Auziņu
Robeža starp akadēmisko fiziku un fiziku, ko iespējams pielietot industrijās, faktiski neeksistē, jo pat idejām, kas sākotnēji liekas abstraktas, ar laiku tiek atrasts pielietojums. Ja fundamentālajā zinātnē netiek ieguldīts, ja nav speciālistu, kas ar to nodarbojas, valsts savā attīstībā atpaliek. Turklāt interese par zinātni ir jārada jau bērnudārzā vai pamatskolā, jo pēc tam pievērst jauniešus tai jau ir par vēlu, Latvijas Radio raidījumā "Brīvības bulvāris" vērtēja fiziķis, Latvijas Universitātes profesors Mārcis Auziņš.
Uzlidojums! No Baltkrievijas Latvijā otrdien mēģinājuši iekļūt 110 migranti

Aizvadītajā diennaktī no nelikumīgas Latvijas-Baltkrievijas robežas šķērsošanas atturēti 110 cilvēki, informēja Valsts robežsardzē.

Humānu apsvērumu dēļ aizvadītajā diennaktī valsts robežas šķērsošana nav liegta vienam cilvēkam.

Šogad kopumā no nelikumī...

Norvēģijas izlases hokejists komentējis gaidāmo spēli pret Latviju

Latvijas vīriešu hokeja izlasei izdodas aizvadīt labākus mačus savu līdzjutēju priekšā, sarunā ar aģentūru LETA norādīja Norvēģijas izlases spēlētājs Juhanness Juhannesens.

Šodien plkst.16.20 "Arēnā Rīga" Latvijas hokejisti aizvadīs pasaules čempionāta ...

Aicina Kurzemnieku ģimenes pieteikties bezmaksas integratīvajām nometnēm

Šovasar Kurzemes reģionā dzīvojošajām ģimenēm ar 9 - 15 gadus veciem bērniem, tostarp ar funkcionāliem traucējumiem, ir iespēja pieteikties dalībai bezmaksas integrējošās nometnēs, informēja Kurzemes plānošanas reģiona projekta "Kurzeme visiem" Sabiedr...



Komentāri