lv
oeAQKJLtlGNoKUnkJ0lLWiLs0ldWueWOsZmJhM3J
1734860

Ašeradens sola pamatīgi griezt naudu Veselības ministrijai. Kā tā?

Ašeradens sola pamatīgi griezt naudu Veselības ministrijai. Kā tā?

Finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV) pašreiz neredz, ka Veselības ministrija (VM) būtu spējīga reformēt nozari, Latvijas Televīzijas raidījumā "Šodienas jautājums" norādīja ministrs.

Runājot par to, vai izdosies atrast papildu naudu veselības nozarei ministriju budžetos, Ašeradens norādīja, ka rīt sāksies sarunas ar premjeru Krišjāni Kariņu (JV), par to, kādā veidā ar šo jautājumu virzīties uz priekšu. Savukārt pēc tam ir paredzēta tikšanās ar nozares pārstāvjiem.

"Gaidām ministriju piedāvājumus, bet esam sagatavojuši arī savējos," sacīja Ašeradens.

Vienlaikus ministrs atzina, ka "pašreiz pamatīgi mulsina VM kapacitāte - šie būs ļoti sāpīgi griezieni. Tostarp inovāciju nauda, tās būs reālas programmas, no kurām jāgriež finansējums".

Pirmā summa, ko valdība piešķīra VM, bija 11 miljoni eiro, un tika paredzēts, ka pretī tiks piedāvāta reforma slimnīcu līmeņošanai, tomēr "līdz šai dienai mēs neko prātīgu neesam redzējuši," norādīja Ašeradens.

"Ziņojums, kas iesniegts par šo reformu, principā ir tukšs, tur nekā daudz nav. Nozarei ir vajadzīga nauda, bet redzam, ka ministrija nav ar šiem resursiem spējīga strādāt. Mums nav pamatotu datu, ar kuriem strādāt," raidījumā norādīja finanšu ministrs.

Vienlaikus Ašeradens sacīja, ka būtu ļoti svarīgi redzēt, ka nozarē sāk risināt jautājumus, lai tie virzītos uz priekšu, piemēram, par to, kā finansējam ģimenes ārstus.

Kā ziņots, Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības (LVSADA) valde pieprasīs valdībai līdz šī gada 1.jūlijam veselības nozarei piešķirt vismaz papildu 140 miljonus eiro "nozares pamatfunkciju izpildei", par otrdien valdes sēdē lemto aģentūru LETA informēja LVSADA darba koordinētāja Inga Rudzīte.

Aizkulišu cīņas: Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents nolēmis atstāt amatu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Žoržs Tikmers nolēmis atstāt amatu, liecina LOK izplatītais paziņojums medijiem.

Šādu lēmumu viņš esot pieņēmis, "uzņemoties atbildību, kā arī lai pasargātu Latvijas sportistus un arī savu ģimeni no aizkuli...

Valsts kontrole atklāj problēmas ministriju makos – nauda piešķirta, bet mērķim nav izmantota
Valsts kontrole ministriju un centrālo valsts iestāžu 2022.gada finanšu revīzijās atklājusi trūkumus finansējuma plānošanā – atsevišķas ministrijas pieprasījušas finansējumu kādam konkrētam mērķim, to arī ir saņēmušas, bet noteiktajam mērķim nav izmant...
Trešdien Austrumlatvijā gaidāms lietus

Trešdien Latvijas austrumu daļu no dienvidiem sasniegs plaša nokrišņu zona, vairāk līs vakarā, prognozē sinoptiķi.

Debesis būs pārsvarā apmākušās, saulaināka diena gaidāma Kurzemē.

Dienvidu, dienvidrietumu vējš Kurzemē brāzmās pūtīs ar ātrumu līdz 12-17...



Komentāri