lv
skwmWKCyZ8A9VQ1RLJG4xmU6vQ4XRXGuXKdmifw5
1731379

Nebija samaksāts! Piešķir pusmiljonu pasaules hokeja čempionāta licences iegādei

Nebija samaksāts! Piešķir pusmiljonu pasaules hokeja čempionāta licences iegādei

Valdība atbalstīja 500 000 eiro piešķiršanu Izglītības un zinātnes ministrijai, lai Latvijas Hokeja federācija (LHF) segtu licences iegādes izdevumus, kas saistīti ar šā gada IIHF pasaules čempionāta hokejā vīriešiem organizēšanu Latvijā.

Jautājumu par atbalsta piešķiršanu (LHF) saistībā ar Pasaules čempionāta hokejā rīkošanu Latvijā, Izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV) rosināja Latvijas Nacionālajā sporta padomes (LNSP) sēdē, kurā priekšlikums guva konceptuālu atbalstu.

Līdz šim papildu valsts budžeta līdzekļu piešķiršana biedrībai “Latvijas Hokeja federācija”, lai segtu ar čempionāta organizēšanu un norisi saistītos izdevumus, netika plānota, jo 2022. gada 19. maijā, saskaņojot Pasaules čempionāta organizēšanu Latvijā, LHF bija lūgusi tikai organizatorisku, bet ne finansiālu atbalstu.

Kā vēstīts, LHF prezidents Aigars Kalvītis LNSP sēdē 3.maijā vērsa uzmanību uz to, ka, lai arī līdz IIHF pasaules čempionātam hokejā Latvijā ir palikušas vien desmit dienas, neesot skaidrs par finansējumu čempionāta organizēšanai. Gadījumā, ja valsts nepiešķirs nepieciešamo finansējumu 750 000 apmērā, to radīs no LHF līdzekļiem, kas būtiski ietekmēšot hokeja turpmāko attīstību.

2023. gada IIHF pasaules čempionāts hokejā Latvijā un Somijā noris no 12.maija līdz 28.maijam.

LNSP ir sabiedriska konsultatīva institūcija, kas piedalās valsts sporta politikas izstrādē, veicina sporta attīstību un sadarbību sporta jomā, kā arī lēmumu pieņemšanu ar sportu saistītajos jautājumos.

Zināms, cik lielu IKP daļu pērn veidoja Latvijas vispārējās valdības parāds

Latvijas vispārējās valdības parāds pagājušā gada beigās veidoja 40,8% no iekšzemes kopprodukta (IKP), teikts Valsts kases gada pārskatā.

Vienlaikus Valsts kase atzīmē, ka Latvijas vispārējās valdības parāds joprojām ir viens no zemākajiem Eiropas Savie...

Latkovskis atklāj, cik deputāti varētu atbalstīt Rinkēviču

"Jaunā vienotība" (JV) cer uz Saeimas 80 deputātu atbalstu ārlietu ministra Edgara Rinkēviča (JV) ievēlēšanai Valsts prezidenta amatā, sacīja JV Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis.

Politiķis to tieši nenorādīja, bet tas nozīmē, ka JV cer...

Lembergs noliedz, ka būtu deleģējis pārstāvjus sarunām par atbalstu Rinkēvičam

Ventspils domes deputāts un partijas "Latvijai un Ventspilij" valdes priekšsēdētājs Aivars Lembergs noliedz, ka būtu deleģējis kādu sarunām ar "Jauno vienotību" (JV) par atbalstu ārlietu ministra Edgara Rinkēviča (JV) kandidatūrai Valsts prezidenta vēl...



Komentāri