lv
mM8TSRankb57k9na6DuvLqHZCp8uIEJih2Tjyzog
1730365

Atbalsta priekšlikumu ļaut dievturiem laulāt ar juridisku spēku

Atbalsta priekšlikumu ļaut dievturiem laulāt ar juridisku spēku

Juridiskā komisija šodien atbalstījusi deputāta Andreja Ceļapītera iesniegto priekšlikumu Civillikuma 51. pantā noteiktās tradicionālās konfesijas papildināt ar dievturiem.

Deputāts Andrejs Ceļapīters skaidroja: "Satversmes paredz, ka Latvijas identitāti veido arī latviešu un lībiešu tradīcijas, latviskā dzīvesziņa. Latvijas nacionālā reliģija ir šo tradīciju daļa. Tās ticīgajiem ir tiesības uz šo īpašo saikni ar Latvijas Republiku. Civillikuma 51. pants paredz laulājamiem, kas pieder pie luterāņu, katoļu, pareizticīgo, vecticībnieku, metodistu, baptistu, septītās dienas adventistu vai jūdaistu ticībām, noslēgt laulību konkrētās ticības organizatoriskos ietvaros. Ievērojot šo Satversmes normu, dievturu reliģijas, kurai ir īpaša saikne ar Latvijas Republiku, ticīgo tiesības nedrīkst būt ierobežotākas nekā Civillikumā šobrīd noteiktajām ticībām. Piedāvātā norma šajā likumā attiecināma uz Latvijas Dievturu sadraudzi, ko likumdevējs jau ir nostiprinājis Reliģisko organizāciju likuma Pārejas noteikumu 3. punktā."

Šobrīd dievturu kāzas jeb vedības Latvijas Republika neatzīst par juridiskā spēkā esošām, un tās jāatkārto dzimtsarakstu nodaļas pārstāvja klātbūtnē.

Saeimas Juridiskās komisijas sēdē piedalījās Latvijas Dievturu sadraudzes vadības pārstāvji Andrejs Broks un Uģis Nastevičs.

Vai etniskā tīrīšana? Pasaule reaģējusi uz piespiedu latviešu valodas eksāmenu

Starptautiskais ziņu portāls ''Reuters'' pirms nedēļas publicēja rakstu - ''Krievu pilsoņi kārto valodas testu, lai izvairītos no Latvijas izraidīšanas''. Cilvēkiem no visas pasaules tika dota iespēja dalīties ar saviem viedokļiem par Latvijas valstsvī...

Šmits: Viss, ko JV patlaban dara, ir manipulēšana un uzmešana

Ārlietu ministra Edgara Rinkēviča (JV) ievēlēšanai par Valsts prezidentu "Jaunā vienotība" (JV) tagad meklē atbalstu pie Ventspils domes deputāta Aivara Lemberga ("Latvijai un Ventspilij!"), intervijā laikrakstam "Diena" paudis JV koalīcijas partnera -...

Uzvaru nesošo vārtu autors Batņa komentējis vēsturisko uzvaru pār Čehiju

Latvijas vīriešu hokeja izlasei pasaules čempionātā izdodas uzlabot savu sniegumu katrā mačā, sarunā ar žurnālistiem atzina uzvaru nesošo vārtu autors Oskars Batņa.

Jau ziņots, ka Latvijas hokejisti pirmdien pasaules čempionātā pirmo reizi vēsturē pārsp...



Komentāri