lv
oPuIlQJ8bCfcNi4iCuKhLmHBrkvPkdaWijsbkpgI
1727730

Maijā skolēni dosies ekskursijās uz zemnieku saimniecībām

Maijā skolēni dosies ekskursijās uz zemnieku saimniecībām

Veicinot skolu bērnu un jauniešu sadarbību ar jaunajiem zemniekiem, maijā projekta "Dabas cikls" ietvaros skolēni dosies ekskursijās uz zemnieku saimniecībām, informē biedrības "Apvienība par ilgtspējīgu lauksaimniecību un lauku vidi" pārstāvji.

Paredzēts, ka otrdien, 16.maijā, ekskursijā uz zemnieku saimniecībām dosies Jelgavas 4. vidusskolas audzēkņi, bet nākamnedēļ - Dobeles 1. vidusskolas skolēni.

Biedrībā piebilst, ka, lai skolēniem vairāk pastāstītu un parādītu dabas cikla norises zemnieku saimniecībās, sezonā veicamos lauku darbus, moderno tehnoloģiju un zināšanu nozīmi lauksaimniecībā, projekta ietvaros ir izveidoti arī audiovizuāli materiāli.

Izveidots interaktīvais video "Dabas cikls zemnieku saimniecībā. Kāpēc dabā viss ir saistīts?" un multiplikācijas filmiņa "Dabā viss ir saistīts".

Biedrības valdes priekšsēdētājs Valters Zelčs pauž cerību, ka materiālus mācību procesā izmantos arī dabaszinību un bioloģijas skolotāji.

Materiāli ir ikvienam pieejami biedrības mājaslapā "www.ilgtspejigi.lv".

Kā informē biedrībā, uz radīto izglītojošo materiālu bāzes kopā ar "Latvijas Jauno zemnieku klubu" un jaunajiem lauksaimniekiem sagatavota programma skolu bērniem un jauniešiem, kas klātienē līdz ar zemnieku pieredzes stāstiem ir demonstrēta jau vairāk nekā 600 Jelgavas, Dobeles un Tukuma novada skolēniem.

Projektu finansiāli atbalsta Latvijas vides aizsardzības fonds.

Vēsturiski! Latvijas hokejisti pirmoreiz PČ mačos uzvar Čehiju (VIDEO)

Latvijas vīriešu hokeja izlase pirmdien Rīgā pirmoreiz pasaules čempionāta spēlē pieveica Čehiju, uzvarot papildlaikā.

Latvija svinēja uzvaru ar 4:3 (0:1, 2:1, 1:1, 1:0).

Latvijai vārtus guva Rihards Bukarts, Mārtiņš Dzierkals, Oskars Cibuļskis un Oskar...

Izpārdotas biļetes uz desmit Dziesmu un deju svētku koncertiem

Līdz pirmdienas pēcpusdienai ir izpārdotas biļetes uz desmit XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku koncertiem, informēja Latvijas Nacionālā kultūras centra (LNKC) pārstāve Linda Ertmane.

Pirmajā tirdzniecības dienā publiskajā pārdošanā no...

ASV atspēlējas pret Vāciju; Kanāda pēcspēles metienos pieveic Slovākiju

Kanādas vīriešu hokeja izlase pirmdien pasaules čempionāta mačā Rīgā tika pie uzvaras pēcspēles metienos, bet ASV valstsvienība Tamperē izcīnīja panākumu, atspēlējoties pret Vāciju.

B grupas spēlē Kanāda ar 2:1 (1:1, 0:0, 0:0, 0:0, 1:0) pārspēja Slovāki...



Komentāri