lv
L1a1DA4omC4EVIkxcx1HSTVC67gmI3qNIRcsDmH8
1722496

Latvijas glābšanas sindroms. Saruna ar komponistu Jāni Lūsēnu

Latvijas glābšanas sindroms. Saruna ar komponistu Jāni Lūsēnu
"Pašlaik vedu būvmateriālus, Rīgā esmu reti. Manā dzīvē svarīgākais šobrīd ir Ozolu skola," saka komponists Jānis Lūsēns, kad aprīļa sākumā uzrunāju viņu intervijai. Teju pie pašas Igaunijas robežas – starp Gaujienu un Valku – atrodas viņa izlolotais mūzikas nams, kura nosaukumā Lūsēnam bijis svarīgi saglabāt tieši skolas vārdu. Abi viņa vecāki ir bijuši skolotāji, bet pie viņa jaunās mājvietas Ziemeļvidzemē ir rožu dobe – veltījums Latvijā slēgtajām mazajām lauku skolām. Komponists joko, ka viņam piemīt Latvijas glābšanas sindroms, it īpaši, ja runa ir par pamestām vietām, bet, līdzko sarunā ienāk tēmas par karu, politiku un kultūru, viņš stingri nosaka: kara laikā ir tikai melns vai balts, Ukrainā ir tikai dzīvība vai nāve.
Notiks simpozijs par mākslas ietekmi uz politiskiem procesiem

Noslēdzot 2020.gadā uzsākto starptautisko projektu "No sarežģītās pagātnes uz kopīgu nākotni", Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs (LLMC) 18.maijā un 19.maijā rīko starptautisku simpoziju, informēja LLMC pārstāve Krista Luīze Priedīte.

Simpozija uzmanīb...

VEF Rīga nonākusi uzvaras attālumā no Latvijas čempiontitula

"VEF Rīga" svētdien Ventspilī izcīnīja uzvaru "Pafbet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsērijas ceturtajā mačā un nonāca viena panākuma attālumā no čempiontitula.

Rīgas vienība viesos ar rezultātu 89:74 (24:18, 20:16, 24:15, 21:25) pārspēja "Ventspi...

Par dzīvnieku spīdzināšanu soda pārāk maigi, uzskata veterinārārstu biedrībā
Par suņa noslīcināšu vannā – nosacīts cietumsods, divām personām brīvības atņemšana uz pieciem mēnešiem, atņemot tiesības turēt suņus uz vienu gadu. Šis ir viens no pēdējiem zināmajiem spriedumiem par nežēlīgu izturēšanos pret dzīvniekiem. Latvijas Vet...


Komentāri