lv
dHz7WxOcMr1NU8W4OUCRwqLhU6MKJpMLbP23JAtc
1721122

Kāda var būt mākslīgā intelekta loma kultūrā un pētniecībā? Notiks diskusija

Kāda var būt mākslīgā intelekta loma kultūrā un pētniecībā? Notiks diskusija

Rīgas mākslas centrā "Noass" 17.maijā plkst.13 norisināsies diskusija "Mākslīgais intelekts kultūrā, pētniecībā un izglītībā", informēja Latvijas Kultūras akadēmijā (LKA).

Diskusijā piedalīsies LKA prorektore zinātniskajā darbā, Kultūras un mākslu institūta vadītāja Anda Laķe, "Tilde" mākslīgā intelekta attīstības vadītājs Mārcis Pinne, Latvijas Universitātes Mākslīgā intelekta laboratorijas vadītājs Normunds Grūzītis, mākslīgā intelekta pētnieks, Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) doktorants Ēvalds Urtāns, LKA un RTU bakalaura programmas "Radošās industrijas" 3.kursa students Rūdolfs Kivlenieks.

Diskusija notiks LKA studējošo konferences "ZinātMāksla" laikā, kurā tiks prezentētas LKA bakalaura un maģistra līmeņa studentu uzmanības centrā nonākušās pētnieciskās tēmas. Referātu prezentācijas izskanēs tādās tematiskajās sekcijās kā "Izturētspēja, menedžments un komercializācija mākslās", "Kultūras mantojums, sociālā atmiņa un ilgtspēja" un "Teksts: jaunrade, tulkošana un analīze".

Konferences noslēgumā no plkst.17.30 LKA dārzā notiks studējošo pašpārvaldes organizētais dzejas simpozijs "Starp diviem krastiem un trīs mākslas veidu plūdiem".

Slovēņi iemet pirmie, bet tomēr zaudē Kanādai; ASV sagrauj Ungāriju

Kanādas un ASV vīriešu hokeja izlases svētdien Rīgā un Tamperē pasaules čempionātā svinēja panākumus pār attiecīgi Slovēniju un Ungāriju.

Kanādieši "Arēnā Rīga" notikušajā B apakšgrupas mačā ar rezultātu 5:2 (0:1, 3:0, 2:1) pārspēja Slovēnijas hokejistu...

Ostapenko Romas WTA 1000 turnīra trešajā kārtā tiekas ar Krejčīkovu

Latvijas tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko šodien Romas "WTA 1000" sērijas turnīra trešajā kārtā tiksies ar čehieti Barboru Krejčīkovu.

Mačs pēc nozīmes otrajā kortā sāksies ne ātrāk par plkst.17.30 pēc Latvijas laika.

Ostapenko WTA rangā ieņem 20.vi...

Liela daļa Jelgavas slimnīcas pacientu nav saņēmuši palīdzību pie ģimenes ārsta

Vairāk nekā 68% Jelgavas slimnīcas Uzņemšanas nodaļā nonākušo pacientu nav lūguši vai nav saņēmuši palīdzību pie ģimenes ārsta, uzzināja pašvaldībā.

Tā vietā, lai ietu pie ģimenes ārsta, pacienti ļoti bieži uzreiz vēršas slimnīcā, veselības ministres Lī...



Komentāri