lv
RNl7LXETKbCdYCCQiRewFC2pEI68TfVe8oHfc3jF
1708528

Pļaviņās ūdenssaimniecības tarifi no jūnija samazināsies

Pļaviņās ūdenssaimniecības tarifi no jūnija samazināsies

Pļaviņās no 1.jūnija ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifi samazināsies par 3,3%, informēja Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) pārstāvji.

SIA "Pļaviņu komunālie pakalpojumi" ūdensapgādes pakalpojumu tarifs no 1.jūnija būs 1,31 eiro par kubikmetru, kas ir par 3,7% mazāk nekā šobrīd, bet kanalizācijas pakalpojumu tarifs būs 2,19 eiro par kubikmetru, kas ir samazinājums par 3,1%.

Tarifu izmaiņas saistītas ar elektroenerģijas izmaksu samazinājumu.

Kopš 1.maija komersants Pļaviņu pilsētā, Aiviekstes un Klintaines un Vietalvas pagastā piemēro SPRK apstiprinātos tarifus - ūdensapgādes pakalpojumu tarifu 1,36 eiro par kubikmetru un kanalizācijas pakalpojumu tarifu 2,26 eiro par kubikmetru.

Ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifi var tikt noteikti divos veidos. Viens no tiem - komersantam iesniedzot SPRK apstiprināšanai tarifu projektu, kurā tiek veikta pilna ūdenssaimniecības pakalpojumu izmaksu un apjomu izvērtēšana. Savukārt otrs - komersantam pašam nosakot ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifus un iesniedzot tarifu aprēķinu SPRK. Šajā gadījumā mainītas tiek tikai elektroenerģijas un nepieciešamības gadījumā arī no citiem komersantiem iepirkto ūdenssaimniecības pakalpojumu izmaksas. Attiecīgi pārējās izmaksas un pakalpojumu apjomi paliek tādā apmērā, kādā tie tika paredzēti SPRK iepriekš apstiprinātajos tarifos.

Pašnoteikto tarifu gadījumā SPRK izvērtēšanu un noklusējuma saskaņošanu veic 21 dienas laikā. Ja 21 dienas laikā SPRK secina, ka tarifi neatbilst Ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifu aprēķināšanas metodikai un noraida iesniegto tarifu pamatojumu vai pašnoteiktos tarifus, tad tarifi nestājas spēkā, un SPRK par to informē gan komersantu, gan pašvaldību, kā arī noraidošo lēmumu publicē oficiālajā izdevumā "Latvijas vēstnesis".

Kompānija "Pļaviņu komunālie pakalpojumi" reģistrēta 1991.gadā un pieder Aizkraukles novada pašvaldībai. Uzņēmums 2022.gadā strādāja ar 999 741 eiro apgrozījumu un 5 076 eiro peļņu, liecina "Firmas.lv" informācija.

Par Valkas mēra atbrīvošanu no amata lems ārkārtas domes sēdē

Valkas novada pašvaldības domes ārkārtas sēde par Venta Armanda Kraukļa (Vidzemes partija) atbrīvošanu no pašvaldības domes priekšsēdētāja amata notiks ceturtdien, 18.maijā, plkst.16.30, informēja pašvaldības pārstāvis Ivo Leitis.

Kā jau ziņots, astoņi ...

LOK krīze: izpildkomiteja darbu turpina mazākumā, Tikmeram noteikta darbnespēja
Latvijas olimpiskās komitejas (LOK) izpildkomitejā darbu turpina vien desmit no 22 locekļiem, turklāt organizācijas prezidentam Žoržam Tikmeram noteikta darbnespēja.
«Eurostat» dati liecina par sieviešu slepkavību problēmas mērogu Latvijā
Nesen Jēkabpilī notikusī traģiskā sievietes slepkavība ir aktualizējusi jautājumus par vajāšanu un sieviešu slepkavībām Latvijā. Eiropas Savienības (ES) statistikas biroja "Eurostat" ceturtdien, 11. maijā, publicētie skaitļi parāda Latvijas problēmas m...


Komentāri