lv
zIVabpdRruwubwYAcYFwv3mx4014psVqLZu3NAc6
1704519

Koalīcija virza atbalsta lauksaimniecībai neaplikšanas ar IIN pagarināšanu

Koalīcija virza atbalsta lauksaimniecībai neaplikšanas ar IIN pagarināšanu

Saeima šodien nodeva izskatīšanai komisijās grozījumus likumā "Par iedzīvotāju ienākuma nodokli", kas paredz līdz 2027.gada beigām pagarināt valsts un Eiropas Savienības (ES) sniegtā atbalsta lauksaimniecībai un lauku attīstībai neaplikšanu ar iedzīvotāju ienākuma nodokli (IIN).

Šos grozījumus iesnieguši koalīcijas deputāti Edgars Putra (AS), Aiva Vīksna (AS), Edgars Tavars (AS), Mārtiņš Felss (JV), Jānis Grasbergs (NA), Arnolds Jātnieks (NA), Andrejs Ceļapīters (JV), Linda Matisone (AS), Juris Viļums (AS) un Ainars Latkovskis (JV).

Grozījumi virzīti, lai mainītu esošu likuma redakciju, ka no 2024.gada ar IIN apliekamajā ienākumā tiktu iekļautas atbalsta summas, kas izmaksātas kā valsts atbalsts lauksaimniecībai vai ES atbalsts lauksaimniecībai un lauku attīstībai.

Koalīcijas deputāti norāda IIN atbrīvojums ir jāsaglabā arī pēc 2023.gada, jo tas mazina nevienlīdzību Latvijas lauksaimnieku un citu ES dalībvalstu lauksaimnieku vidū. Turklāt tam ir būtiska nozīme lauksaimnieciskās aktivitātes un lauku apdzīvotības nodrošināšanai.

Likumā arī paredzēts precizēt, ka sezonas laukstrādnieku ienākuma izmaksātājs šā likuma izpratnē ir persona, kas savā īpašumā, pastāvīgā lietošanā vai nomā esošu lauksaimniecībā izmantojamo zemi kārtējā gadā ir pieteikusi ilgtspēju sekmējošā ienākuma pamatatbalsta saņemšanai saskaņā ar normatīvajiem aktiem par tiešo maksājumu piešķiršanas kārtību lauksaimniekiem un to izmanto.

KNAB rosina apsūdzēt Ušakovu par zaudējumu radīšanu Rīgai

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) rosinājis Ģenerālprokuratūrai apsūdzēt bijušo Rīgas mēru Nilu Ušakovu (S), viņa toreizējo vietnieku Andri Ameriku (GKR) un vēl vairākas personas lietā par aptuveni desmit miljonu eiro zaudējumu radīšan...

Noslēgusies Cert.lv kiberdraudu meklēšanas operācija

Noslēgusies Informācijas tehnoloģiju (IT) drošības incidentu novēršanas institūcijas "Cert.lv" vadītā trīs mēnešu ilgā kiberdraudu meklēšanas operācija, aģentūrai LETA pavēstīja "Cert.lv" pārstāvji.

Trīs mēnešu sadarbības operācijas laikā apvienotā koma...

Kā banku analītiķi prognozē inflācijas izmaiņas jūnijā?

Turpmākajos mēnešos inflācija strauji samazināsies un jūnijā tā varētu būt viencipara skaitlis, prognozēja banku analītiķi.

"SEB bankas" ekonomists Dainis Gašpuitis norāda, ka aprīlī Latvijas patēriņa cenu līmenis palielinājās par 0,3%. Būtiskākā ietekm...



Komentāri