lv
lTdmHdW5YYwO8xhCnbcOsbuSRRcDhyh9PyktnFAJ
1702443

Pēc ērces piesūkšanās sevi jānovēro četras nedēļas. Speciālistu padomi kukaiņu aktīvajā sezonā

Pēc ērces piesūkšanās sevi jānovēro četras nedēļas. Speciālistu padomi kukaiņu aktīvajā sezonā
Ērču aktīvā sezona Latvijā ir no aprīļa līdz pat oktobrim. Visbiežāk tās sastopamas mežos un krūmājos, retāk pilsētvidē. Dodoties dabā, īpaši svarīgi padomāt par noslēgtu un gaišu apģērbu, bet jāuzmana arī mājdzīvnieki. Ja ērce piesūkusies, pēc tās noņemšanas četras nedēļas jāvēro, vai neparādās kādas slimības simptomi, Latvijas Radio raidījumā "Kā labāk dzīvot" atgādināja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) epidemioloģe Viktorija Leitēna un bioloģijas doktors, Latvijas Universitātes Bioloģijas fakultātes asociētais profesors Voldemārs Spuņģis.
Latvijas Banka sāk publicēt noguldījumu un kredītu procentu likmes Latvijā un eirozonā
Latvijas Banka ir sākusi apkopot un publicēt regulāru pārskatu par noguldījumu un kredītu procentu likmēm Latvijā un eirozonā grafiku formātā, ko atjaunos reizi mēnesī, informēja Latvijas Banka.
Mairis Briedis par Imantas jauniešu kautiņiem. Ir vērts ieklausīties! (+VIDEO)

Latvijas bokseris Mairis Briedis savā sociālajā kontā Instagram izteicies par jauniešu kautiņiem Imantā. Viņš ir viena no nežēlīgākā sporta veida pārstāvjiem un viņam, kā nevienam citam, ir zināms, ka tikai ar vienu nejaušu sitienu var nogalināt cilvēk...

Vai jau laiks peldēties? Kāda ūdens temperatūra ir upēs?

Lielākajā daļā Latvijas upju ūdens temperatūra ceturtdienas rītā ir +10..+15 grādi, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Ūdens temperatūra ezeros pārsvarā +10..+12 grādi, jūrā +6..+12 grādi.

Augstākā ūdens temperatūra trešdi...



Komentāri