lv
3ykn9TzIlfL5dsDfyHKQlAl15TedFICKQlEvEcyi
1702238

Mediķu protestā pie Saeimas pulcējušies vairāki simti dalībnieku (foto)

Mediķu protestā pie Saeimas pulcējušies vairāki simti dalībnieku (foto)

Mediķu protestā pie Saeimas ceturtdienas rītā pulcējušies vairāki simti dalībnieku, novēroja aģentūra LETA.

Dalībnieki sagatavojuši plakātus, kas vēsta, "ar slimu tautu ekonomiku neizārstēsi", "zārks vai čemodāns", "veselība ir cilvēktiesības".

Pie Saeimas ieejas izvietotas sveces.

Latvijas Jauno ārstu asociācijas prezidents Artūrs Šilovs piketā norādīja, ka "līdz vakaram šodien nomirs 79 cilvēki. 13 no tiem nāve būtu novēršana, ja būtu kvalitatīva veselības aprūpe". Pēc tam tika ieturēts klusuma brīdis.

Notiekošo uzrauga likumsargi.

Kā vēstīts, vairākas Latvijas pacientu organizācijas un medicīnas darbiniekus pārstāvošās asociācijas ir nosūtījušas atklātu vēstuli valsts augstākajām amatpersonām, pieprasot iepriekš uzņemto saistību un solījumu izpildi attiecībā uz veselības aprūpes finansējumu, aģentūru LETA informēja Latvijas Jauno ārstu asociācija.

Lai prasītu politiķu atbildību par uzņemtajām saistībām, organizācijas apliecina gatavību pulcēt nozares darbiniekus un pacientus plānotajā šodienas protesta akcijā.

Latvijas Ārstu biedrības prezidente Ilze Aizsilniece uzsvēra, ka gadījumā, ja valdība viņus nesadzirdēs un ja nākamā gada budžetā faktiskā un reālā nauda veselības aprūpes budžetam būs mazāka, tad rudenī tiks rīkots plašāka mēroga streiks.

Latvijas delegācijas pārstāvis: Basketbola Pasaules kausā Indonēzijā gaidāma ļoti laba gaisotne
Kamēr Rīga hokeja noskaņās gatavojas pasaules čempionātam, Latvijas vīriešu basketbola izlases vadība turpina kalt plānus vienam no gada svarīgākajiem sporta pasākumiem, proti, Pasaules kausam basketbolā vīriešiem. Aprīļa beigās noskaidrojās, ka Latvij...
JV prezidenta amata kandidāti var būt Rinkēvičs, Dombrovskis, Kalniete

"Jaunās vienotības" (JV) Valsts prezidenta amata kandidāti var būt ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, eirokomisārs Valdis Dombrovskis, Eiropas Parlamenta deputāte Sandra Kalniete vai vēl kāds cits, šorīt intervijā TV3 izteicās JV Saeimas frakcijas prie...

Meņģelsone: Veselības aprūpes budžeta situācija ir ļoti sarežģīta

Papildu līdzekļu meklēšana veselības aprūpei ir Finanšu ministrijas atbildība, šorīt intervijā TV3 pauda "Apvienotā saraksta" deleģētā veselības ministre Līga Meņģelsone.

Pēc Meņģelsones vārdiem, mediķu šorīt rīkotā protesta akcija, kurā tiek prasīti li...



Komentāri