lv
Pqg9mJ8zbj2d8NXhqvLbRXLIMZTkMfqk1MqKFt03
1696996

Diskutēs par ēdināšanas sistēmas maiņu izglītības iestādēs. Gaidīsim lēmumu

Diskutēs par ēdināšanas sistēmas maiņu izglītības iestādēs. Gaidīsim lēmumu

Šodien Siguldā notiks diskusija "Bērnu ēdināšanas sistēmas transformēšana Latvijā", kurā diskutēs par bērnu ēdināšanas sistēmas problēmām izglītības iestādēs un iespējām to mainīt, informē Zemkopības ministrijā (ZM).

Pasākums notiks Laurenču sākumskolā no plkst.11.00 līdz 15.30.

Kā norāda zemkopības ministrs Didzis Šmits, bērnības garša ir pamats veselīgam uzturam visa mūža garumā, bet ēdināšanas sistēmas maiņa nepieciešama arī, lai panāktu ekonomiski efektīvu un pārdomātu lauksaimniecības resursu izmantošanu, veicinot aprites ekonomiku un bioloģisko lauksaimniecību.

"ZM viena nevar īstenot šajā sistēmā fundamentālas un ilgtspējīgas izmaiņas, tāpēc esmu uzaicinājis šajā pārmaiņu procesā iesaistīties iespējami plašam iesaistīto lokam," pasākuma mērķi skaidro Šmits.

Līdz ar Šmitu pasākumā piedalīsies arī vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Māris Sprindžuks (AS), veselības ministre Līga Meņģelsone, kā arī pašvaldību vadītāji, atbildīgo valsts iestāžu vadītāji, lauksaimniecības organizāciju un pārtikas ražotāju pārstāvji, zemnieki un citi interesenti.

ZM informē, ka pasākuma pirmajā daļā ar šī brīža situāciju iepazīstinās Latvijas lauku konsultāciju un izglītības centra (LLKC) valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Cimermanis, kam sekos paneļdiskusija "Vietējie produkti bērnu ēdināšanā pašvaldībā - kā tas strādā praksē".

Tāpat ar savu pieredzi un izaicinājumiem dalīsies Siguldas novada domes priekšsēdētāja Līga Sausiņa, Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) vadītājs Māris Balodis, kooperatīvās sabiedrības "Ekoloģisks.lv" valdes loceklis Raitis Rodiņš, akciju sabiedrības "Balticovo" valdes loceklis Toms Auškāps, kā arī Laurenču sākumskolas vecāku padomes vadītāja Ilze Skrodele-Dubrovska.

Otrajā pasākuma daļā notiks ministru paneļdiskusija "Kā mērķi pārvērst realitātē?".

Pasākumu organizē ZM, LLKC un Siguldas novada dome.

Atklāta vēstule: Kāds prezidents vajadzīgs Latvijai
2019.g. jūlijā ar 61 balsīm E. Levita kungs tika ievēlēts Valsts prezidenta amatā. Pie Saeimas deputātiem ar atklātu vēstuli bija vērsušies 50 Latvijas juristi un vairāk kā 360 cilvēku no sabiedrības radošo profesiju un sabiedrisko organizāciju pārstāv...
Septiņas vidusskolas Rīgā reorganizēs par pamatskolām
Rīgā jaunajā mācību gadā septiņās izglītības iestādēs netiks atvērtas 10. klases, un šīs vidusskolas pakāpeniski tiks reorganizētas par pamatskolām. To intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" sacīja Rīgas domes Izglītības, kultūras un ...
«Sudden Lights» pēc dalības Eirovīzijas pusfinālā: Mums nav, par ko kaunēties
Grupa "Sudden Lights" otrdien, 9. maijā, piedalījās Eirovīzijas dziesmu konkursa pirmajā pusfinālā, kas norisinājās "M&S Bank" Arēnā Liverpūlē, Apvienotajā Karalistē. Grupas izpildītā "Aijā" neierindojās starp desmit labākajām sava pusfināla dziesmām, ...


Komentāri