lv
m71nPLLKJo4yYg05TmWsO0G97mtH0VQzxbA4BvQv
169233

Rīgas dzemdību nams ziedojis 10 000 eiro medicīnas preču iegādei Ukrainai

Rīgas dzemdību nams ziedojis 10 000 eiro medicīnas preču iegādei Ukrainai

Solidarizējoties ar Ukrainas tautu, Rīgas dzemdību nams ziedojis 10 000 eiro Ukrainas dzemdību palīdzības iestāžu atbalstam, tostarp medikamentu un medicīnas preču iegādei, pavēstīja Rīgas dzemdību nama pārstāvji.

Lai arī šogad dzemdību nama darbību ietekmējuši negatīvi ārēji faktori, tostarp energoresursu sadārdzināšanās, Covid-19 un dzimstības mazināšanās, pārdomāta saimniekošana ļāvusi saglabāt finansiālo stabilitāti un gūt 960 366 eiro peļņu šī gada trīs ceturkšņos.

Katru gadu lielākā peļņas daļa tiek novirzīta uzņēmuma attīstībai, investējot inovatīvās medicīniskās tehnoloģijās un infrastruktūras uzlabošanā, tostarp energoefektivitātes paaugstināšanā, piemēram, saules paneļu uzstādīšanā uz ēku jumtiem.

Kā norāda dzemdību nama pārstāvji, kapitālsabiedrības rīcībā ir pietiekamas finanšu rezerves investīciju projektu realizācijai un saimnieciskās darbības izdevumu segšanai, tādēļ iespējams ziedot Ukrainai un turpināt iesākto palīdzības sniegšanas programmu.

Dzemdību nama valdes priekšsēdētāja Santa Markova norāda, ka ziedojuma mērķis ir kaut nedaudz uzlabot drošības un komforta apstākļus grūtniecēm un jaundzimušajiem Ukrainā.

SIA "Rīgas dzemdību nams" ir Rīgas pašvaldībai pilnībā piederošs uzņēmums. Pērn tas strādājis ar 14,5 miljonu eiro apgrozījumu un 1,11 miljonu eiro peļņu, liecina "Firmas.lv" informācija.

No ierindas politiķa līdz valsts otrajai augstākajai amatpersonai – enerģiskais karjerists Smiltēns
Kad Edvards Smiltēns (AS) bija daļa no savas pirmās politiskās partijas "Sabiedrība citai politikai" (SCP), viņš pēc tikšanās ar vēlētājiem politikas līdzgaitniekiem mēdza jautāt: "Kā es izskatījos? Kā es runāju?" Tā izpaudās viņa enerģija un vēlme pat...
Cauri dubļu un asiņu jūrām: 'Netflix' jaunā 'Rietumu frontē bez pārmaiņām' ekranizācija
Romāns "Rietumu frontē bez pārmaiņām" aizsāka vācu rakstnieka Ēriha Marijas Remarka ceļu uz slavas virsotnēm un padarīja viņu par vienu no zīmīgākajiem Pirmā pasaules kara "zudušās paaudzes" hronistiem. Nupat straumēšanas giganta "Netflix" paspārn...
Kā atrast Augustu. Dzimtas meklējumos caur kariem, arhīviem, slimnīcām un kapiem
Augusts Zīle bija viens no maniem vecāsmātes brāļiem, par kuru nebija zināms, kas, kad un kā ar viņu noticis pēc Otrā pasaules kara. Zināju vien to, ka, iespējams, pēc kara redzēts kaut kur Anglijā. Iespējams, noslīcis Džūkstes purvos. Iespējams, bijis...


Komentāri