lv
z4p2JifovxKXS4rv1OnJaCj670FwZfSr7X7JldbQ
1687210

Ivars Ijabs: Streikā nesadzirdētais

Ivars Ijabs: Streikā nesadzirdētais
Pēdējo nedēļu notikumi saistībā ar skolotāju streiku lika galveno uzmanību koncentrēt uz pamatizglītības un vidējās izglītības problēmām. Mazliet ēnā palika fakts, ka viens no mūsu gudrāko jauniešu emigrācijas cēloņiem ir tieši Latvijas augstākās izglītības bēdīgais stāvoklis. Tā dēļ ievērojama daļa mūsu gaišāko galvu jau šobrīd dzīvo ārzemēs - un daudzi tur arī paliks. Vecāki, kam rūp savu bērnu nākotne un atļauj iespējas, mērķtiecīgi gatavo savas atvases bērnu studijām ārzemēs. Taču to nespēj nodrošināt visi – un šādi mēs radām jaunas nevienlīdzības. Protams, ka studēšana ārzemēs pats par sevi nebūtu nekas slikts, ja vien jaunajiem zinātnes izcilniekiem būtu kurp atgriezties Latvijā. Taču tas diemžēl notiek visai reti.
Ceturto nakti pēc kārtas Latvijā pārspēti aukstuma rekordi

Pagājušās nakts izskaņā Latvijā pārspēti vēl divi aukstuma rekordi, un jauni rekordi reģistrēti ceturto nakti pēc kārtas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

8.maija aukstuma rekords pārspēts Daugavpils novērojumu stacijā, ...

Liepāja ārkārtīgi garā un spraigā cīņā nolauž Ogri un tuvojas bronzai

"Liepājas" komanda svētdien "Pafbet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) bronzas sērijas otrajā spēlē mājās ar rezultātu 111:108 (29:29, 12:28, 19:11, 26:18, 10:10, 15:12) uzveica "Ogri" un sērijā līdz trīs uzvarām panāca 2-0.

Laukuma saimniekiem Ričards Da...

Gutkovskis kļūst par Polijas čempionu!

Vladislavs Gutkovskis svētdien kopā ar Čenstohovas "Rakow" nodrošināja Polijas čempiontitulu, uzbrucējam kļūstot par pirmo Latvijas futbolistu, kurš izcīnījis zelta medaļu ekstraklasē.

31.kārtas spēlē "Rakow" viesos ar rezultātu 0:1 (0:1) atzina Kelces...



Komentāri