lv
XZNWlTty7ZkN5f3uMTBYFaLnBgJuX5u1wwOxUoWB
1682815

Aizvadīta ārkārtīgi auksta nakts - piecās vietās pārspēts rekords

Aizvadīta ārkārtīgi auksta nakts - piecās vietās pārspēts rekords

Pagājušajā naktī piecās novērojumu stacijās - Dagdā, Daugavpilī, Dobelē, Madonā un Zosēnos - pārspēts 7.maija minimālās gaisa temperatūras rekords, ziņo Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Zemākā gaisa temperatūra reģistrēta Zosēnos, kur rīta agrumā termometra stabiņš noslīdēja līdz -6,0 grādiem. Tas ir jauns 7.maija aukstuma rekords visas valsts mērogā. Iepriekšējā zemākā gaisa temperatūra, kas šajā datumā reģistrēta Latvijā, bija -5,4 grādi 1947.gadā Mērsragā.

Madonā gaiss atdzisa līdz -4,9 grādiem, Daugavpils novērojumu stacijā - līdz -4,8 grādiem. Dagdā un Dobelē minimālā gaisa temperatūra bija attiecīgi -2,4 un -2,3 grādi.

Naktī uz svētdienu visā valstī, izņemot dažas vietas Kurzemē, Jūrmalā un Rīgā, gaisa temperatūra noslīdēja zem nulles.

Ņemot vērā, ka septiņās novērojumu stacijās tika labots 5.maija aukstuma rekords un 16 vietās reģistrēts jauns 6.maija rekords, šomēnes kopumā pārspēti 28 minimālās gaisa temperatūras rekordi. Vēl vairāk jaunu aukstuma rekordu - 42 - bija 2017.gada maijā.

Sinoptiķi prognozē, ka katra nākamā nakts un diena Latvijā kļūs nedaudz siltāka, jaunās nedēļas otrajā pusē gaisa temperatūra sasniegs +17..+22 grādus.

Zosēnos jauns valsts mēroga aukstuma rekords; diena Latvijā būs saulaina un silta
Svētdien dienā saglabāsies anticiklona ietekme, tādēļ laiks Latvijā būs pārsvarā saulains un bez nokrišņiem, liecina Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.
Kā latvieši vērtē savu veselības stāvokli?

Pagājušajā gadā gandrīz puse iedzīvotāju savu veselības stāvokli novērtējuši kā labu, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati.

2022.gadā lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju vecumā no 16 gadiem savu veselību vērtēja kā labu (45,8%) vai vidēju (3...

Rīga plaši svin skriešanas svētkus. Maratona distances starts
"Rimi" Rīgas maratonā svētdien pirmie startēs skrējēji klasiskajā maratona distancē, kur kļūs zināmi Latvijas čempionu lauru ieguvēji, kā arī pusmaratona dalībnieki. Svētdien dažādās distancēs startam ir pieteikušies vairāk nekā 15 000 skrējēju. Starta...


Komentāri