lv
jRGlG6Bc3ICx7zoGXWRTAVgffBiG949ZDkKXuHTy
1679779

Izdots komponistes Garūtas solodziesmu albums «Svētā mīla»

Izdots komponistes Garūtas solodziesmu albums «Svētā mīla»

Nacionālā ierakstu kompānija "Skani" izdevusi komponistes Lūcijas Garūtas solodziesmu albumu, ko ieskaņojusi Jūlija Vasiļjeva kopā ar pianistu Māri Skuju, informēja Latvijas Mūzikas informācija centrā.

Albumā iekļauti gan biežāk atskaņotie Garūtas vokālās kamermūzikas darbi, piemēram, "Svētā mīla", "Mēness laiva" un "Tu atkal te!", gan retāk dzirdētās solodziesmas. Šis ir pirmais Latvijas Nacionālās operas un baleta (LNOB) solistes Vasiļjevas solo albums, kas tapis 2022.gadā Latvijas Radio 1.studijā kopā ar skaņu režisoru Gustavu Ērenpreisu.

Latviešu komponiste Garūta ir viena no pirmajām komponistēm sievietēm. Viņa absolvējusi Latvijas Konservatorijas Kompozīcijas klasi un Klavierklasi, vēlāk mācījusies Francijā.

Soprāns Vasiļjeva absolvējusi Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju. Studējusi pie Anitas Garančas, Lilijas Greidānes, meistarību papildinājusi pie Edas Mozeres, Renato Brusona, Ingas Kalnas, Aksela Everaerta un Margaritas Gruzdevas. Vasiļjeva ir LNOB soliste. Māksliniece nominēta "Lielajai Mūzikas balvai 2022" kategorijā "Par izcilu sniegumu gada garumā". 2022.gadā viņa ieguvusi trešo vietu 16.Starptautiskajā vokālistu konkursā "Cappuccilli-Patané-Respighi" Itālijā.

Skuja ir otra lielākā Austrijas operteātra - Grācas operas - koncertmeistars un operas studijas vadītājs. Kā repetitors strādājis Kopenhāgenas Karaliskajā operā, Ķelnes operā, Trondheimas und Gīsenes teātros, kā arī Igaunijas Nacionālajā operā. Viņa apjomīgās zināšanas par operu dramaturģiju un vokālās mākslas specifiku novērtējuši dziedātāji gan Latvijā, gan ārvalstīs. Skuja ir viens no pēdējiem Garūtas studentiem polifonijā.

Jaunais albums pieejams gan kompaktdiska formātā 80 pasaules valstīs, gan digitāli populārākajās mūzikas straumēšanas un lejupielādes platformās.

Latvijas izlasei pievienojas vārtsargs Kristers Gudļevskis

Mazāk nekā nedēļu pirms pasaules čempionāta sākuma Latvijas vīriešu hokeja izlasei pievienojies vārtsargs Kristers Gudļevskis, sestdien pavēstīja Latvijas Hokeja federācija (LHF).

Kā vēsta LHF, pievienojoties Gudļevskim, valstsvienību pametis cits vārts...

Šilova un Tralmaka komandas neturpina cīņu par Kaldera kausu

Latvijas uzbrucēja Eduarda Tralmaka pārstāvētā Providensas "Bruins" un Ebotsfordas "Canucks", kuras rindās spēlē vārtsargs Artūrs Šilovs, piektdien izstājās no cīņas par Amerikas Hokeja līgas (AHL) Kaldera kausu.

"Bruins" izbraukumā ar rezultātu 0:4 (0:...

Jaunākā paaudze biežāk aizņemas naudu, lai apmaksātu rēķinus, liecina pētījums

Jaunākā paaudze jeb Z paaudze biežāk aizņemas naudu, lai apmaksātu rēķinus, neapzinās savu kopējo parādsaistību apjomu un digitālo pakalpojumu abonēšanas izmaksas, kas padara viņus finansiāli trauslākus, secinājis Eiropas kredītu pārvaldības uzņēmums "...



Komentāri