lv
AxKAiP2XkjKE5aGRT86bfIEtj5iN7AlgziAnwrCL
1675895

Apstiprina Kuldīgas novada Raņķu pagasta ģerboni

Apstiprina Kuldīgas novada Raņķu pagasta ģerboni

Kuldīgas novada domes deputāti aprīļa beigās apstiprināja heraldikas mākslinieka Edgara Sima izstrādāto Kuldīgas novada Raņķu pagasta ģerboni, informēja pašvaldībā.

Raņķu pagasta ģerbonī redzams zaļā laukā liepu lapu griezums ar sudraba dižspāri.

Raņķos ir reģistrēts dižkoks ar apkārtmēru 4,7 metri - Ventmaļu liepa - nosaukums, kas simboliski norāda uz Raņķu atrašanās vietu - pagasts atrodas Ventas kreisajā krastā. Tas attēlots caur Latvijas municipālajā heraldikā nebijušu liepas lapas griezumu.

Heraldiski skaists un Latvijas ģerboņos nebijis simbols ir dižspāre, kas simbolizē pagasta ciešo saikni ar ūdeni. Raņķu pagastā ir trīs upes. Lielākā Ventas kreisā krasta pieteka ir Ēnava, dienvidu daļā plūst Garūdenes lejtece, bet pa ziemeļrietumu robežu tek Lējējupe. Viens no šī lielā, spilgtā un krāsainā Raņķos tik bieži sastopamā kukaiņa klātbūtnes priekšnosacījumiem ir saldūdeņu klātesamība.

Savukārt sudrabs simbolizē ūdeni, bet zaļā krāsa simbolizē pagasta ciešo saikni ar dabu - pagasta teritorija atrodas Kursas zemienes Pieventas līdzenumā.

Martā notika Raņķu pagasta iedzīvotāju tikšanās "Zoom" platformā ar ģerboņa izstrādātāju, kurš prezentēja iespējamos ģerboņa priekšlikumus. Pēc tam hibrīda formātā - gan elektroniski, gan klātienē Raņķu pagasta pārvaldes telpās - divu nedēļu garumā norisinājās publiska Raņķu pagasta iedzīvotāju aptauja, balsojot par piedāvātajiem trim variantiem.

Kopumā aptaujā piedalījās 53 cilvēki, un 54,72% balsu saņēma deputātu apstiprinātais ģerboņa variants.

Eiropas eksāmenā iedzīvotāji varēs pārbaudīt savas zināšanas par ES

Par godu Eiropas dienai no 7.maija līdz 9.maijam norisināsies Eiropas eksāmens, kurā iedzīvotāji varēs pārbaudīt savas zināšanas par Eiropas Savienību, informēja Eiropas kustība Latvijā pārstāve Liene Valdmane.

Eiropas eksāmens notiks tiešsaistē, atvero...

Kaprioti nosauc 17 Latvijas sieviešu volejbola izlases kandidātes

Latvijas sieviešu izlases galvenais treneris Daniele Kaprioti ir nosaucis 17 volejbolistes, kuras pirmdien sāks gatavošanos Eiropas Sudraba līgas sacensībām, ziņo Latvijas Volejbola federācija (LVF).

Kandidāšu sarakstā piecas spēlētājas šosezon ir spēlē...

Baltijas biržas paziņo, kuras bijušas aprīlī visaktīvāk tirgotās akcijas

Baltijas "Nasdaq" biržās aprīlī aktīvākā tirdzniecība bija ar Lietuvas enerģētikas uzņēmuma "Ignitis grupe" akcijām, liecina biržas apkopotie dati.

Ar "Ignitis grupe" akcijām aprīlī veikti 5065 darījumi par kopējo summu 6,4 miljoni eiro. Vērtspapīru kon...



Komentāri