lv
siMEOT9s67C9TixoWHeXDsq1ZZko21zST9krgsG8
1670030

Ķemeru bibliotēkai ir jauns nosaukums

Ķemeru bibliotēkai ir jauns nosaukums

Jūrmalas Centrālās bibliotēkas filiāle - Ķemeru bibliotēka pārdēvēta par Imanta Ziedoņa Ķemeru bibliotēku, pavēstīja Jūrmalas Komunikācijas pārvaldes pārstāve Inese Krieviņa.

Šodien Jūrmalā norisinājās Imanta Ziedoņa Ķemeru bibliotēkas vārda došanas svētki un jaunā bibliotēkas nosaukuma plāksnes atklāšana.

Svinīgā pasākumā atvērts arī dzejniekam veltīts kultūrtūrisma maršruts "Ņoķer Ziedoni!", kas ved pa dzejnieka bērnības un jaunības dienu takām Slokā, Kauguros, Ķemeros, Lapmežciemā, Ragaciemā, Engurē un Tukumā.

Pasākumā piedalījās Imanta Ziedoņa muzeja vadītāja Rūta Šmite un arī Imanta Ziedoņa meita Baiba Ziedone-Jansone un dēls Rimants Ziedonis. Ķemeru bibliotēkas lasītājiem Rimants Ziedonis novēlēja vairāk lasīt grāmatas, lai bibliotēkas, tostarp Ķemeru bibliotēka, turpina dzīvot.

Bibliotēkā ir izveidota dzejniekam veltīta ekspozīcija - "Ziedoņa lasīšanas stūrītis".

Imants Ziedonis, viens no ievērojamākajiem Latvijas dzejniekiem, Ķemeros dzīvoja no 1956. līdz 1962.gadam, strādāja par skolotāju Ķemeru septiņgadīgajā skolā un par bibliotekāru Ķemeru bibliotēkā.

Aizsilniecei ir ideja kā samazināt nepieciešamās izmaksas par veselības aprūpi

Ieguldījumi nozarē šodien veidotu veselīgāku sabiedrību ilgtermiņā, kas ļautu samazināt kopējās nepieciešamās izmaksas par veselības aprūpi, norāda Latvijas Ārstu biedrības (LĀB) prezidente Ilze Aizsilniece.

2022.gadā Latvijā pacientu līdzmaksājums ir v...

Mūrniece: Brīvība nav pašsaprotama vai garantēta

Brīvība nav pašsaprotama vai garantēta - tā ir jāizcīna no jauna, par ko jau vairāk nekā gadu liecina Ukrainas pašaizliedzīgā cīņa ar brutālu un necilvēcīgu agresoru, Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas deklarācijas pieņemšanas 33.gadadienai v...

Bīskaps: Svētki dod cerību un vairo spēku

Svētki dod cerību un vairo spēku, šodien Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienai veltītajā dievkalpojumā Alūksnes Evaņģēliski luteriskajā baznīcā sacīja Romas katoļu baznīcas bīskaps Andris Kravalis.

Viņš norādīja, ka svētki ir kopīga prieka un pateic...



Komentāri