lv
FNC3IfeVgMvSRlVGMx0rMVp8dWvD65tsj9AjSCTN
1660229

Latvijas pilsonībā uzņems 19 personas, 74% ir krievi

Latvijas pilsonībā uzņems 19 personas, 74% ir krievi

Ministru kabinets otrdien atbalstīja 19 personu uzņemšanu Latvijas pilsonībā naturalizācijas kārtībā.

No 19 pilsonības pretendentiem 74% ir krievi, 16% ukraiņi, bet 11% baltkrievi. 58% pilsonības pretendentu ir vidējā, 26% - augstākā, 16% - pamata izglītība.

Tuvāko dienu laikā jaunie pilsoņi pa pastu saņems paziņojumu no Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes.

Tajā būs informācija par personas uzņemšanu pilsonībā, kā arī tiks sniegta būtiskākā informācija par jaunās Latvijas pilsoņa pases noformēšanas iespējām.

Pārvalde atgādina, ka līdz ar uzņemšanu Latvijas pilsonībā tiek mainīts personas tiesiskais statuss, tādēļ līdzšinējā nepilsoņa pase vairs nav derīga izmantošanai ne iekšzemē, ne ceļojumiem uz ārzemēm.

Latvijas pilsonībā naturalizācijas kārtībā līdz šim ir uzņemtas 148 973 personas.

Vētra komentējis Babkinas paziņojumu par basketbolistes karjeras beigām

Saspēles vadītājas Elīnas Babkinas paziņojums par basketbolistes karjeras beigām Latvijas izlasi no favorītes par autsaideri Eiropas čempionāta (EČ) finālturnīrā nepārvērš, otrdien teica izlases galvenais treneris Gundars Vētra.

Jau ziņots, ka otrdien V...

Latvijas handbola izlase neveiksmīgu atlases ciklu noslēdz praktiski amatieru statusā
Latvijas vīriešu handbola valstsvienībai aizvadītais 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas cikls noslēdzās neveiksmīgi, paliekot bez uzvarām un nopelnot nepatīkamus ierakstus arī citos statistikas rādītājos.
Latviju šķērso aukstā atmosfēras fronte. Kas gaidāms trešdien?

Otrdienas pēcpusdienā Latviju no rietumiem šķērso aukstā atmosfēras fronte, aiz tās Kurzemē gaisa temperatūra pazeminājusies līdz +5..+7 grādiem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Pirms frontes valsts centrālajā un austru...



Komentāri