lv
IU1Razqo3Hnw4NCyQnbRwdGd8xxh1rW2DGLOf3nm
1658412

Jaunais Ukrainas vēstnieks un Rīgas skolēni pavadīs uz fronti humāno konvoju

Jaunais Ukrainas vēstnieks un Rīgas skolēni pavadīs uz fronti humāno konvoju

Trešdien, 3.maijā, plkst.12 Rīgā, laukumā pie Kongresu nama jaunais Ukrainas vēstnieks Latvijā Anatolijs Kucevols pavadīs uz Kijivu humāno konvoju, ko ir noorganizējusi Latvijā dzīvojošo ukraiņu biedrību konfederācija "Viche".

Kā informēja organizācijā, pasākumā piedalīsies arī Rīgas skolu skolēni - viņi nodos ukraiņu kareivjiem zīmējumus ar novēlējumiem.

Šis konvojs atšķiras no iepriekšējiem, jo tajā pirmo reizi iekļautas arī triecienlaivas. Tās sagādājusi labdarības iniciatīva "Stopify". Tāpat, pateicoties šim sadarbības partnerim, "Viche" uz fronti nogādās divus pikapus, uzlādes stacijas, ķiveres, austiņas, dronus, tēmekļus un daudz ko citu. Pasākuma apmeklētājiem būs iespēja iepazīties ar konvoja saturu.

Pateicoties uzņēmuma "Latvijas finieris" atbalstam, ap 200 Ukrainas aizstāvju saņems vasaras formas, kas uzšūtas saskaņā ar NATO standartiem katram karavīram individuāli. Viens komplekts sastāv no astoņām vienībām - flīsa jakas, virsvalka, biksēm, diviem krekliņiem, diviem pāriem pārgājienu zeķu un taktiskā apavu pāra. Tāpat vienai no Ukrainas bruņoto spēku brigādēm ir sagatavots pikaps "Mitsubishi L200". Vēl vienu apvidus automobili ir sagādājis fonds "Uzņēmēji mieram".

Uzņēmuma "Latvenergo" kolektīvs ir sagatavojis desmitiem augstas klases akumulatoru, bet biedrība "Tavi draugi" - dāvanas 37 bērniem no 126.brigādes karavīru ģimenēm, kā arī palīdzību Mātes un bērna centram Kijivas apgabalā. Tāpat konvojā būs produktu komplekti no pianista Andreja Osokina, datori, ko karavīriem ir sagādājusi konfederācija "Viche", kā arī daudzas citas nepieciešamas lietas.

Konvojs sasniegs Kijivu dažas dienas pēc izbraukšanas no Rīgas. Tur to sagaidīs Ukrainas bruņoto spēku brigāžu, Nacionālās gvardes un citu vienību pārstāvji.

«Čakšas izteikumi ir neprāts!»

Izglītības un zinātnes ministres Andas Čakšas (JV) izteikumi par kultūru, pieļaujot iespēju nozarei atņemt finansējumu, ir neprāts, kritizējot ministres izteikumus par kultūru, norāda biedrība "Laiks kultūrai".

Biedrībā akcentēja, ka Čakšas izteikumi pa...

Baumanim veselības problēmas nepatraucēja izcili sākt sezonu
Latvijas rallijkrosa pilots Jānis Baumanis ar savu jaunizveidoto komandu "RX Team Latvia" sezonas pirmajā posmā uzvarēja, neraugoties uz veselības problēmām. Lai arī pēc sacensībām Ungārijā viņam nogurums bija milzīgs, taču gandarījums par paveikto bij...
Zatlers: Krievvalodīgajiem Latvijā jāizpauž savs viedoklis publiski

Latvijā ir viena no veiksmīgākajām sarežģītajām sabiedrībām, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" norādīja bijušais Valsts prezidents Valdis Zatlers.

Vērtējot Latvijas sabiedrībā notiekošos procesus, ko tostarp būtiski ietekmējis kar...



Komentāri