lv
5bu1EwYA9JLBYnxdYuOVu4HJL4UHxkW7ddPGaUAp
1655530

Progresīvie vēlas zināt kā IZM samazina vardarbību bērnu un jauniešu sportā

Progresīvie vēlas zināt kā IZM samazina vardarbību bērnu un jauniešu sportā

Saeimas "Progresīvo" frakcija aicina Izglītības un zinātnes ministriju (IZM) skaidrot, kādus soļus tā ir spērusi vardarbības mazināšanai bērnu un jauniešu sportā.

Nesen publiski izskanēja informācija, ka basketbola trenera Andra Steļmaha darbā esot fiksēti vairāki pārkāpumi - emocionāla vardarbība pret audzēknēm, pavedināšana un alkohola lietošana darba procesa laikā. Policijā pārmetumu pārbaudei sākts kriminālprocess, bet pats Steļmahs pārmetumus par viņa iespējamajiem pārkāpumiem sauc par apmelojumiem un baumām.

"Progresīvo" frakcija ir nosūtījusi jautājumus izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai (JV) saistībā ar Steļmaha gadījumu. ''Progresīvie'' vaicā, kāda ir IZM rīcība vardarbības mazināšanā bērnu un jauniešu sportā, kā arī konkrēti Steļmaha lietā. Tāpat opozīcijas partiju interesē, kādas darbības IZM ir veikusi, lai veicinātu sporta nozares iesaisti vardarbības mazināšanā.

Saeimas frakcija interesējas, vai IZM aicinās Latvijas Basketbola savienību izveidot Treneru ētikas kodeksu, līdzīgi kā ir Latvijas Hokeja federācijā. ''Progresīvie'' vēlas zināt, kādi ir dati par vardarbību bērnu un jauniešu sportā.

Daudzviet pasaulē notiek 1. maija mītiņi

Strādājošie un aktīvisti daudzviet pasaulē pirmdien atzīmē 1.maija Darba svētkus ar mītiņiem, kuros aicina palielināt algas, samazināt darba laiku un uzlabot darba apstākļus.

Francijā arodbiedrības plāno plašas demonstrācijas, lai protestētu pret prezi...

Kuldīgā pasniegs novada augstākos apbalvojumus

Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienā, 4.maijā, plkst.18, pasniegs Kuldīgas novada augstāko apbalvojumu - "Goda novadnieks" un "Goda balva", kuru saņems cilvēki, kuri ar savu darbu rādījuši piemēru citiem, devuši nozīmīgu ieguldījumu Kuldīgas novada ...

Zināms, cik daudz alkoholisko dzērienu izvests no Latvijas - vairāk nekā pērn

Divos mēnešos no Latvijas izvesti 28,922 miljoni litru alkoholisko dzērienu, kas ir par 11,9% vairāk nekā 2022.gada divos mēnešos, liecina Valsts ieņēmumu dienesta (VID) apkopotie akcīzes preču aprites rādītāji.

No kopējā izvesto dzērienu apmēra 90,1% i...



Komentāri