lv
A9NJK3QG6jgGYv1EnuDDQi97m3xT7jShp8xWTbvF
1654454

Pieaudzis zāļu lieltirgotavu apgrozījums (+INFOGRAFIKA)

Pieaudzis zāļu lieltirgotavu apgrozījums (+INFOGRAFIKA)

Zāļu lieltirgotavu apgrozījums Latvijā šogad pirmajā ceturksnī bija 173,74 miljoni eiro bez pievienotās vērtības nodokļa, kas ir par 13,4% vairāk nekā 2022.gada attiecīgajā periodā, liecina Zāļu valsts aģentūras (ZVA) dati.

Savukārt salīdzinājumā ar iepriekšējo ceturksni - 2022.gada ceturto ceturksni - zāļu lieltirgotavu apgrozījums ir pieaudzis par 4,1%.

Ārpus Latvijas 2023.gada pirmajā ceturksnī 29 zāļu lieltirgotavas realizējušas 599 dažādu nosaukumu Latvijas Zāļu reģistrā iekļautās zāles, tostarp 317 kompensējamo zāļu saraksta zāles, par 23,08 miljoniem eiro, kas ir pieaugums par 5,6% salīdzinājumā ar iepriekšējo ceturksni.

Zāļu ražotāji un to pārstāvji, kā arī paralēlie importētāji ZVA šogad pirmajā ceturksnī deklarējuši cenu paaugstinājumu 487 zālēm, savukārt 126 zālām cena pazemināta.

Dati apkopoti no 81 licencētas zāļu lieltirgotavas, kas darbojas Latvijā.

2022.gada pirmajā ceturksnī zāļu lieltirgotavu apgrozījums Latvijā bija 153,21 miljons eiro.

Lielauces ozolu alejā pie autoceļa iestādīti 27 ozoli

VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC) sadarbībā ar biedrību "Lielauces attīstībai" Lielauces ozolu alejā pie autoceļa Dobele-Īle-Auce (V1128) iestādījusi 27 parastā ozola "Quercus robur" dižstādus, informēja LVC pārstāvji.

Alejas stādījumu atjaunošana noti...

Rusiņš jau pērnā gada sākumā bijušajai uzbrucis ar nazi; sods - 500 eiro

Jau otro nedēļu Latvijā nerimst gan iestāžu taisnošanās, gan politiķu komentāri un ieceres par likumu grozīšanu, kas seko traģiskajiem notikumiem Jēkabpilī, kur Leons Rusiņš nogalināja ilgstoši vajāto bijušo dzīvesbiedri. LTV raidījums “de facto&...

1.maijs: Rīgā vicina sarkanus karogus un pieprasa neapspiest krievus (+VIDEO)

Pirmdien, 1.maijā, Esplanādē pie Raiņa pieminekļa Rīgas centrā, partija “Latvijas Krievu savienība” pulcējusies piketā, kurā dusmīgās runās prasa “pasaules sabiedrību pārtraukt represijas pret Latvijas krievvalodīgajiem iedzīvotājiem”, ziņo aculi...



Komentāri