lv
z3rtPuAeS2BbJgnfFdi0aPuFJXYpakHBoYnUjzsn
1650252

LU vidusskolēniem sniegs padomus kā gatavoties centralizētajiem eksāmeniem

LU vidusskolēniem sniegs padomus kā gatavoties centralizētajiem eksāmeniem

Latvijas Universitāte (LU) 9.maijā vidusskolēniem sniegs padomus par sagatavošanos centralizēto eksāmenu periodam, informēja universitātē.

Koncentrētās lekcijās LU mācībspēki un Valsts izglītības satura centra eksperti palīdzēt sagatavoties matemātikas, latviešu un angļu valodas, ķīmijas, bioloģijas un fizikas eksāmeniem.

Valsts pārbaudes darbu sesija sāksies 15.maijā ar vidusskolas eksāmeniem latviešu valodā optimālajā un augstākajā līmenī.

Šis ir pirmais gads, kad visi skolēni kārtos noslēguma pārbaudījumus atbilstoši jaunajam mācību saturam. Ir arī atsevišķas izmaiņas, piemēram, matemātikā ir samazināts tēmu apjoms, programmēšanā uzdevumi sadalīti pa soļiem, bet augstākā līmeņa latviešu valodā atcelta runāšanas daļa, samazināts tekstu skaits.

Jēkabpils slepkavība: Ne policija, ne prokuratūra nebija dzirdējuši par Rusiņu

Jēkabpils pusē pēc ilgstošas vajāšanas galu galā nežēlīgi noslepkavotā sieviete jau pirms vairākiem mēnešiem bija atzinusi, ka no policijas gaidīt palīdzību neesot vērts, jo tā esot bezspēcīga pret viņas bijušo dzīvesbiedru, tagad par slepkavību meklēš...

Grupa motociklistu pārgalvīgi šķērsojuši pārbrauktuvi Ogrē - policija pārbauda

Valsts policija (VP) veiks pārbaudi par vairāku desmitu motociklistu pārgalvīgu rīcību, šķērsojot dzelzceļa pārbrauktuvi Ogrē pie aizliedzošā signāla, pauda Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Gita Gžibovska.

Pārbaude tiks ...

Nenokavē! Sāksies biļešu tirdzniecība uz Latvijas izlases spēlēm Pasaules kausā

Pirmdien, 1.maijā, sākies biļešu tirdzniecība uz Latvijas izlases spēlēm Pasaules kausā basketbolā, liecina spēļu oficiālajā tīmekļvietnē publiskotā informācija.

Sākotnēji biļetes tiks tirgotas uz piecām spēlēm vienlaikus - Latvija pret Libānu, Latvija ...



Komentāri