lv
JDR6w3WI06ofoeilBHCUqK4U1jg4KugO4PGonVgR
1649392

Latvija ir sportiska valsts - 76% regulāri nodarbojas ar fiziskām aktivitātēm

Latvija ir sportiska valsts - 76% regulāri nodarbojas ar fiziskām aktivitātēm

Ar fiziskām aktivitātēm, piemēram, pastaigām svaigā gaisā, skriešanu, vingrošanu, sporta zāles apmeklēšanu un tamlīdzīgi, vismaz reizi nedēļā nodarbojas 76% Latvijas iedzīvotāju, liecina mazumtirgotāja SIA "Rimi Latvia" un pētījumu centra "SKDS" veiktās aptaujas dati.

Katru dienu vai gandrīz katru dienu ar fiziskām aktivitātēm nodarbojas 27% Latvijas iedzīvotāju.

Aptaujā secināts, ka visvairāk regulāru fizisko aktivitāšu piekritēji ir cilvēki 65-75 gadu vecumā, kā arī starp iedzīvotājiem ar zemākiem ienākumiem, lauku apvidu iedzīvotājiem un tiem, kuri ikdienā pievērš uzmanību veselīgam uzturam.

Aptaujas dati rāda, ka galvenā motivācija nodarboties ar fiziskām aktivitātēm Latvijas iedzīvotājiem ir vēlme uzlabot pašsajūtu (61%), stiprināt veselību (57%), labi izskatīties (42%) un just vairāk enerģijas ikdienā (30%). Tikmēr 10% aptaujāto atzinuši, ka viņus nekas nespēj motivēt nodarboties ar fiziskām aktivitātēm.

Vienlaikus aptaujā aptuveni 44% respondentu norādījuši, ka galvenais iemesls, kas liedz nodarboties ar fiziskām aktivitātēm vai palielināt to apjomu, ir laika trūkums, 41% latviešu vairāk kustēties traucē slinkums, bet 20% - pašreizējais veselības stāvoklis, kas neatļauj būt fiziski aktīvākam.

Aptauju "Baltijas iedzīvotāju fiziskā un emocionālā labsajūta" 2023.gada martā veica "SKDS", aptaujājot 1005 Latvijas iedzīvotājus 18-75 gadu vecumā.

Kad visa māja izārdīta un desas no ledusskapja nospertas – jaunumi «Radio Naba» mūzikas topā
Latvijas mūzikas topā "Dižskabargas ievārījums" sevi iepazīstina ar dziesmu "Suns un Kaķis", "Cordload" piedāvā kompozīciju "Bricks", un "Ameha" klausītāju vērtējumam nodod singlu "Demons". Ar singlu "Saldūdens" sevi iepazīstina Latvijas alternatīvajā ...
Par atcelšanas kultūru, mākslas cenzūru un neglītajiem veidiem, kā mēs par visu to sarunājamies. Diskusija
Pēc kāda kompasa noteikt krievu kultūras vietu mūsu kultūrtelpā? Vai politiķi drīkst iejaukties mākslas procesos? Kādēļ sabiedrība šobrīd tik ļoti polarizējas? Kāpēc sociālajos tīklos ir cilvēki, kas spēj saglabāt gan pašcieņu, gan cieņu pret oponentu,...
Ūdensvada avārijas dēļ saskādēta automašīna. Kā pareizi pieprasīt kompensāciju?
Kāds Imantas iedzīvotājs Rīgā sabojājis savu automašīnu, iebraucot bedrē. Kā izrādījās, bedre izveidojusies ūdensvada plīsuma dēļ, bet automašīnas īpašniekam saņemt kompensāciju no uzņēmuma SIA "Rīgas ūdens" neesot nemaz tik viegli. Uzņēmumā skaidroja,...


Komentāri