lv
hOBd7TcqkXWtg5keupnbRMlgnAvBtjJWnFTm0mgP
164347

Pilsoniskā alianse iepazīstinās ar programmu pilsoniskās sabiedrības izaugsmei

Pilsoniskā alianse iepazīstinās ar programmu pilsoniskās sabiedrības izaugsmei

Latvijas Pilsoniskās alianse 15.novembrī plkst.15 Zviedrijas vēstniecības telpās atklās programmu pilsoniskās sabiedrības izaugsmei, informēja Latvijas Pilsoniskās alianses sabiedrisko attiecību vadītāja Madara Aldiņa.

Latvijas Pilsoniskā alianse ir izveidojusi programmu "ASNS", atbildot uz izaicinājumiem, ar kuriem pilsoniskā sabiedrība Latvijā saskaras, meklējot risinājumus ilgtspējīgai attīstībai un pilsoniskās līdzdalības uzturēšanai par spīti kapacitātes trūkumam.

Programma ASNS pilsoniskās sabiedrības izaugsmei apvienos organizācijas, kam nepieciešams atbalsts, lai tās augtu un attīstītos, un iestādes, uzņēmumus, profesionāļus, kas ir gatavi dalīties ar saviem resursiem, kas tiem pieder - sākot no zināšanām, beidzot ar mantām.

Pasākuma ievadā ieskatu par aktuālo situāciju ziedojumu piesaistē un atbalstu nevalstiskajām organizācijām (NVO) sniegs Latvijas Pilsoniskās alianses padomes priekšsēdētājs Georgs Rubenis. Latvijas Pilsoniskās alianses projektu vadītāja Aija Gēliņa iepazīstinās ar programmu "ASNS" un tās jaunizveidoto digitālo platformu, kas palīdzēs satikties NVO, kas sniedz ikdienā ieguldījumu sabiedrības, valsts un pasaules labā, un profesionāļiem, iestādēm un organizācijām, kas vēlas kopā soli pa solim strādāt pie sistemātiskām pārmaiņām, labdarības akcijām vai citos veidos palīdzot sev izvēlētai organizācijai.

Pieredzē par atbalsta sniegšanu un saņemšanu pilsoniskajā sektorā dalīsies advokātu biroja "Sorainen" zvērināts advokāts Andris Tauriņš, Bērnu slimnīcas fonda Projektu un komunikācijas daļas vadītāja Karīna Pētersone, Latvijas Samariešu apvienības projekta "Paēdušai Latvijai" vadītāja Agita Kraukle un Igaunijas Nevalstisko organizāciju tīkla pārstāvis Lauri Luide.

Pasākuma noslēgumā - diskusija par atbalsta formām un iespējām NVO - esošo situāciju, problēmām un nepieciešamajiem uzlabojumiem, kas uzlabotu privātā sektora atbalsta sniegšanas iespējas biedrībām un nodibinājumiem.

Diskusijā piedalīsies nodibinājuma "HOSPISS LV" valdes priekšsēdētāja Ilze Neimane-Nešpora un valdes locekle Ilze Zosule, kustības "Gribu palīdzēt bēgļiem" valdes locekle Linda Jākobsone, "Maxima Latvija" Korporatīvās sociālās atbildības un ilgtspējas vadītāja Santa Roberta un Latvijas Pilsoniskās alianses padomes priekšsēdētājs Georgs Rubenis.

Nākamnedēļ plānots sākt iztiesāt bijušās politiķes Brokas krimināllietu

Bijušās politiķes, tieslietu ministres un Latvijas Biatlona federācijas vadītājas Baibas Brokas krimināllietu Rīgas pilsētas tiesa Vidzemes priekšpilsētā plāno sākt iztiesāt 15.novembrī plkst.11, liecina ieraksts tiesu kalendārā.

Iepriekš tiesa vairākkā...

VKKF izsludina konkursu mūža stipendijas programmā

Valsts kultūrkapitāla fonds (VKKF) izsludinājis konkursu mūža stipendijas programmā, informēja VKKF pārstāve Ilona Skuja.

VKKF piešķir mūža stipendiju izciliem kultūras un mākslas darbiniekiem par mūža ieguldījumu kultūras un mākslas attīstībā.

Mūža sti...

Pasaules Diabēta dienā Rīgas 1. slimnīcā bez maksas varēs pārbaudīt veselību
Pasaules Diabēta dienā, 14. novembrī, Rīgas 1. slimnīca aicina ikvienu interesentu, īpaši cilvēkus ar lieko svaru, bez maksas pārbaudīt savu veselības stāvokli, informēja slimnīcā.


Komentāri