lv
j4B7cCvwjBgt4CloV8pMENtzbnvwnfSz6JZZcZxF
1631701

Īpašo bērnu vecākiem svarīga ir savlaicīga informācijas saņemšana

Īpašo bērnu vecākiem svarīga ir savlaicīga informācijas saņemšana

Īpašo bērnu vecākiem svarīga ir savlaicīga informācijas saņemšana par pakalpojumu iespējām, kā arī tas, lai pakalpojumi tiktu saņemti laikus, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" teica Latvijas Autisma apvienības vadītāja Līga Bērziņa.

Raksturojot situāciju, Bērziņa norādīja, ka grūtības ir visos posmos, jau sākot ar to, kā tiek atpazīts tas, ka bērnam ir grūtības.

Vienlaikus Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Bērnu psihiatrijas klīnikas vadītājs Ņikita Bezborodovs akcentēja, ka viena no Latvijas problēmām darbā ar bērniem, kuriem ir dažādi psihiski un uzvedības traucējumi, ir resursu sadrumstalotība.

"Tie eksistē izolētās sistēmās, kaut kas ir veselības aprūpei, kaut kas ir sociālajai aprūpei, kaut kas izglītībai, bet mijiedarbības kontakta nav," sacīja Bezborodovs.

Jau vēstīts, ka šodien, lai apkopotu informāciju par īpašo bērnu nākotnes iespējam Latvijā un, apvienojot ekspertu pieredzi un zināšanas, iezīmētu risinājumus, kas jaunajiem pieaugušajiem varētu palīdzēt pēc iespējas veiksmīgāk iekļauties sabiedrībā, Latvijas Autisma apvienība rīko paneļdiskusiju par īpašo bērnu nākotni Latvijā.

Latvijā ir vairāk nekā 3000 bērnu, kuriem dažādu psihisku un uzvedības traucējumu dēļ - autiskā spektra traucējumi, šizofrēnija, garīgā atpalicība un citu - ir piešķirta invaliditāte, un viņiem ikdienā nepieciešams vecāku un apkārtējo atbalsts.

Organizatori: Salīdzinot ar 2022.gadu, aktivitāte Lielajā talkā ir pieaugusi

Šogad Lielajā talkā aktivitāte ir pieaugusi - ja pagājušajā gadā Lielajā talkā bija reģistrētas 1214 talkošanas vietas, tad 2023.gadā to skaits sasniedza 1331, aģentūru LETA informēja pasākuma rīkotāju pārstāve Jana Kralliša.

Lielajā talkā kopumā šogad...

«Mums tikai jāpieņem pareizais lēmums». Saruna ar hokeja čempionāta tiesnesi Andri Ansonu
Latvijas hokeja izlase turpina gatavošanos pasaules čempionātam, kur viens no tiesnešiem būs 37 gadus vecais Andris Ansons. Viņu gaida karjerā trešais pieaugušo pasaules čempionāts elites grupā. 
Bauskā no jūnija plāno samazināt siltumenerģijas tarifu

Bauskā no jūnija plānots par teju 15% samazināt siltumenerģijas tarifu, liecina informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

SIA "Bauskas siltums" Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai iesniedza siltumapgādes sabiedrisko pakalpojumu sni...



Komentāri