lv
VBXAyrbLnnTjgkdZw9o3dgI49HFkcc7uPKXrPG4m
1627308

Oficiāli: Pujāte izlēmusi vai aicinās Rīgas projektu kori uz Dziesmu svētkiem

Oficiāli: Pujāte izlēmusi vai aicinās Rīgas projektu kori uz Dziesmu svētkiem

Neskatoties uz lēmumu nepiedalīties koru karu sacensībās, Rīgas projektu koris" ir gaidāmo Dziesmu svētku dalībnieks, pauda Latvijas Nacionālā kultūras centra vadītāja Signe Pujāte.

"Rīgas projektu koris", kuram svētku skates žūrija vēlējās liegt tiesības piedalīties koru karos, pats paziņoja par atteikšanos no šīm tiesībām. Koris bija ieguvis augstu novērtējumu skatē, taču to negribēja pielaist koru kariem, apelējot pie pieteikšanās termiņu kavēšanas un kora darbības "neatbilstības Dziesmu svētku tradīcijai".

LNKC vadītāja uzsvēra, ka saskaņā ar nolikumu kori dalībai finālkonkursam tiks izvirzīti pēc skašu noslēguma laikā līdz 15.maijam. Pujāte LNKC vārdā atvainojās par pieļauto "savstarpējās komunikācijas kļūdu", kuras dēļ "radusies šī nepatīkamā situācija".

Kā vēstīja Latvijas Televīzija, Kultūras ministrijā pagājušajā nedēļā tika iesniegta 23 virsdiriģentu parakstīta vēstule, kurā izteikta neuzticība LNKC vadībai. Virsdiriģenti nebija mierā ar LNKC darbību konkrētās "krīzes" risināšanā.

Kultūras ministrs Nauris Puntulis (NA) šodien Dziesmu un deju svētku padomes sēdē norādīja, ka līdz svētkiem palikuši divi mēneši un patlaban ir izslēgta jebkāda iespēja mainīt LNKC vadību. Ministrs atzīmēja, ka viņš ko tādu neatbalstīs.

Tāpat viņš aicināja Dziesmu svētku kopienu un masu medijus neeskalēt situāciju, jo tas nāk par sliktu svētkiem un ir kaitējums tiem. Bažas tiks risinātas pēc "labākās lietu kārtības" tad, kad noslēgsies skates, kas jau tagad ir parādījušas augstus mākslinieciskos rezultātus.

Ministrs uzsvēra, ka pašreizējā situācijā visnepareizākais būtu rosināt kardinālas izmaiņas. Katra svētkos iesaistītā darbs tiks vērtēts konferencē, kas notiks pēc svētkiem. Puntulis norādīja, ka darbs tiks vērtēts objektīvi, lai nākotnē nepieļautu kļūdas.

"Rīgas projektu koris" netika virzīts tālāk uz Dziesmu svētku koru kariem, lai arī saņēma augstu novērtējumu Dziesmu svētku koru skatē, jo esot pieteicis dalību svētkos ar novēlošanos. Savukārt LNKC pauda uzskatu, ka "Rīgas projektu korim" ir tiesības saņemt uzaicinājumu dalībai Dziesmu svētku koru karos.

Vēlāk LNKC atzina, ka pārpratumi ar kori esot saistīti ar "cilvēcisku komunikācijas kļūdu", un paziņoja, ka uzņemas atbildību par notikušo. LNKC apgalvoja, ka šīs vasaras Dziesmu un deju svētku sagatavošanās procesā iegūtās mācības tiks ņemtas vērā turpmākajā darbā, kur līdzās tradīcijas garam pastāv arī likuma burts.

Kultūras ministrija atklāj Rīgas Krievu teātra turpmāko vadītāju

Konkursā par Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra valdes locekli atkārtoti izraudzīta teātra līdzšinējā vadītāja Dana Bjorka, informēja Kultūras ministrijas (KM) Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Lita Kokale. Kopumā uz amatu bija pieteikušies septiņ...

Intervija ar skandālos iesaistīto basketbola treneri Andri Steļmahu
Pēc Latvijas Basketbola savienības (LBS) iesnieguma par iespējamiem pārkāpumiem basketbola trenera Andra Steļmaha rīcībā Valsts policijā sākts kriminālprocess. Kriminālprocess gan sākts par iesniegumā minēto informāciju, nevis pret konkrētu personu. Kā...
Pērn ES kibertelpā visvairāk uzbrukts Polijai... un Latvijai

Eiropas Savienībā (ES) pērn visvairāk kiberuzbrukumu notikuši Polijai un Latvijai, trešdien preses konferencē žurnālistiem sacīja informācijas tehnoloģiju (IT) drošības incidentu novēršanas institūcijas "Cert.lv" vadītāja Baiba Kaškina, atsaucoties uz ...



Komentāri