lv
jnLf5qtLNdn1KavKxPm2y2TtRVIQk2DxnDemCHii
1626330

Vēsturniece Ineta Lipša: Latvijas politiķi 1920.-1930. gados bijuši savā ziņā feministiski

Vēsturniece Ineta Lipša: Latvijas politiķi 1920.-1930. gados bijuši savā ziņā feministiski
Latvijas politiķi 1920.-1930. gados bijuši savā ziņā feministiski, intervijā "Radio Naba" raidījumā "Portolāns" vērtēja Latvijas Universitātes Latvijas vēstures institūta vadošā pētniece, vēsturniece Dr. hist. Ineta Lipša. Viņa skaidroja, ka Latvija bija pirmā demokrātiskā valsts Eiropā, kas atļāva izdarīt abortu arī sociālu iemeslu dēļ. Šos grozījumus pieņēma 4. Saeima, kurā bija 99 vīrieši un tikai viena sieviete – Berta Pīpiņa, kura bija arī Latvju sieviešu nacionālās līgas līdere. "Tas, manuprāt, atspoguļo to, ka patiesībā politiķu vidū bija diezgan daudz cilvēku, kuri saprata sieviešu problēmas, jo tās bija ģimeņu problēmas. Tā nekad nav bijusi tikai sieviešu problēma. Tā vienmēr ir pāra vai ģimenes problēma," sacīja vēsturniece.
Brīva vakance. Meklē Latvijas Nacionālā teātra valdes locekli

Kultūras ministrija (KM) izsludinājusi atklātu konkursu uz Latvijas Nacionālā teātra valdes locekļa amatu, informēja KM Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Lita Kokale.

Pretendentiem izvirzītās prasības ir nevainojama reputācija, akadēmiskā augstākā ...

Režisore Baumane Štutgartē saņem balvu par izcilu ieguldījumu animācijā

Animācijas filmu režisore Signe Baumane šodien Štutgartes Starptautiskajā animācijas filmu festivālā Vācijā saņems festivāla īpašo balvu "Honorary Trickstar" par izcilu radošo un māksliniecisko sniegumu animācijā, informē studijas "Lokomotīve" producen...

Swedbank šogad IKP pieaugumu starp Baltijas valstīm prognozē tikai Latvijā

"Swedbank" šogad iekšzemes kopprodukta (IKP) pieaugumu starp Baltijas valstīm prognozē tikai Latvijā, liecina publiskotais bankas jaunākais ekonomikas apskats.

"Swedbank" palielinājusi Latvijas IKP izmaiņu prognozi šim gadam no iepriekš prognozētā kritu...



Komentāri