lv
iUjEbySm5sMfQEfPpr0AmxYaJOSykyxCw9QhPASi
1625158

Kartupelis uzturā – labs vai slikts? Šķīvja mītu analīze

Kartupelis uzturā – labs vai slikts? Šķīvja mītu analīze
Ja uztura speciālists kartupelim pajautātu: "Kartupeli, kartupeli, kur ir tavi brāļi", nabadziņš apjuktu. It kā dārzenis, bet vadlīnijās dārzeņiem to nepieskaita. Maltītēs funkcija tāda, ka, šķiet, varētu būt graudaugs, bet arī nav. Un vispār, kas par galējībām – lai arī tupeni uzskata par Latvijas virtuves alfu un omegu, tai pašā laikā uz to mēģina novelt lieko svaru. Tā kā pēc FAO (The Food and Agriculture Organization of United Nations) datiem esam lielākie kartupeļēdāji visā Eiropas Savienībā, derētu izpētīt, kas tad ir kartupelis un kas ir kartupelī.
Dienas gaitā daudzviet Latvijā gaidāms lietus

Trešdien daudzviet Latvijā līs, valsts galējos austrumos dienas otrajā pusē iespējamas pērkona lietusgāzes, prognozē sinoptiķi.

Debesis būs pārsvarā apmākušās, saulaināks laiks saglabāsies valsts austrumos, bet pēcpusdienā vietām Kurzemē mākoņu kļūs maz...

Vitenbergs neplāno mainīt savus izvirzītos kandidātus

Satiksmes ministrs Jānis Vitenbergs (NA) neplāno mainīt savus izvirzītos kandidātus darbam Liepājas Speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) un Rīgas brīvostas pārvaldes valdēs, jo vēlas amatos redzēt profesionālus juristus, kuri pārstāvēs Satiksmes ministrij...

Uzņēmumam Severstal Distribution jauns nosaukums

Metālapstrādes un metālu vairumtirdzniecības uzņēmumam SIA "Severstal Distribution" reģistrēts jaunais nosaukums SIA "Marcegaglia Baltics", liecina "Firmas.lv" informācija.

Tāpat reģistrēta arī īpašnieku maiņa, un "Marcegaglia Baltics" 100% kapitāldaļu...



Komentāri