lv
6uCBYrB1I3hnfqKHWLdx9Tq0dTuHh6YgL4fMYVMV
162512

Ar uzvaru Nevadas štatā demokrāti saglabā kontroli ASV Senātā

Ar uzvaru Nevadas štatā demokrāti saglabā kontroli ASV Senātā

ASV Senāta vēlēšanās Nevadas štatā uzvarējis demokrātu kandidāts, kas ļauj prezidenta Džo Baidena partijai saglabāt kontroli parlamenta augšpalātā arī pēc vidustermiņa vēlēšanām.

Vairāku ASV telekanālu publiskotās jaunākās aplēses liecina, ka Nevadas štatā vēl vienu divu gadu amata termiņu ieguvusi demokrātu senatore Katrīna Kortesa-Masto.

Tādējādi demokrāti ir ieguvuši nepieciešamās vismaz 50 balsis, lai nodrošinātu kontroli Senātā, jo, balsīm sadaloties vienādās daļās, izšķirošo balsi var nodot viceprezidente Kamala Harisa.

Pašlaik apkopotās aplēses par vēlēšanu rezultātiem liecina, ka demokrātiem ir 50 no 100 mandātiem Senātā, bet republikāņiem - 49. Džordžijas štatā 6.decembrī gaidāma vēlēšanu otrā kārta.

Baidens, kurš atrodas Kambodžā, kur notiek Dienvidāzijas valstu asociācijas samits pauda prieku par to, ka demokrātiem arī turpmākos gadus būs vairākums Senātā.

Republikāņi līdz šim nodrošinājusi 211 no 435 Pārstāvju palātas vietām, un, pēc visa spriežot, ir ceļā uz to, lai Kongresa apakšnamā nodrošinātu nelielu vairākumu.

Baltkrievijā aug spriedze starp vietējiem un Krievijas karavīriem; Ukraiņi tīra atgūto Hersonu
Baltkrievijas Brestas apgabalā, kur izvietotas jaunās Krievijas armijas apakšvienības, būtiski pieaug sociālais saspīlējums, liecina Ukrainas Bruņoto spēku Ģenerālštāba rīcībā esošā informācija.
Grib valsts nodrošinātā aizstāvja obligātu dalību pirmajā pratināšanā
Tieslietu ministrija sagatavojusi grozījumus Kriminālprocesa likumā, kas paredz nodrošināt valsts nodrošinātā aizstāvja obligātu dalību pie pirmās pratināšanas.
Mariupoles mākslinieks ar gleznām vēsta par pilsētas nesalaužamo garu
Ukraiņi nav tā tauta, kas kritīs ceļos, stāstot par pārdzīvoto okupācijas mēnešos, saka no Mariupoles izkļuvušais mākslas kurators Valērijs Juričkovskis. Viņa rīkoto izstādi "Mariupole–nesalauzta" tagad var apskatīt Rīgā, Latvijas Mākslinieku savienība...


Komentāri