lv
GumZjtWcqSPj85CgiTYGTsLn8aJBLybMLpOVzabS
1623462

Baltijas un Ziemeļu valstis pārrunā atbalsta sniegšanu Ukrainai

Baltijas un Ziemeļu valstis pārrunā atbalsta sniegšanu Ukrainai

Baltijas un Ziemeļvalstu (NB8) attīstības sadarbības ģenerāldirektoru sanāksmē pārrunāta atbalsta sniegšana Ukrainai, informēja Ārlietu ministrijā.

Šodien NB8 valstis pirmo reizi diskutēja par attīstības sadarbības jautājumiem šajā formātā pēc Latvijas kā šī gada NB8 koordinējošās valsts ierosinājuma. Sanāksmē pārrunāts atbalsts Ukrainai, jo īpaši, rekonstrukcijas jautājumi, valstīm vienojoties par ciešāku koordināciju arī turpmāk.

NB8 sanāksmi vadīja ĀM Ekonomisko attiecību, tirdzniecības un attīstības sadarbības direkcijas vadītāja Alise Balode, kas informēja kolēģus par Latvijas līdzšinējo atbalstu Ukrainai un plānoto iesaisti Ukrainas Čerņihivas rekonstrukcijā.

Sanāksmē tika pārrunātas arī partnervalstu attīstību veicinošie faktori - dzimumu līdztiesība, digitalizācija un klimata rīcība.

Ar Latvijas pieredzi dzimumu līdztiesības veicināšanā un uzņēmējdarbībā iepazīstināja nevalstiskās organizācijas "Riga TechGirls" vadītāja Anna Andersone. "Riga TechGirls" 2022. un 2023.gadā īsteno īstenoto Ārlietu ministrijas finansētu attīstības sadarbības projektu sieviešu iesaistei uzņēmējdarbībā tehnoloģiju jomā Uzbekistānā, sniedzot atbalstu sieviešu dibinātu un vadītu tehnoloģiju uzņēmumu izveidē un attīstībā.

NB8 sadarbības formātā ietilpst Dānija, Igaunija, Islande, Latvija, Lietuva, Norvēģija, Somija un Zviedrija. Tā kā Latvijai šogad ir koordinējošā loma NB8 formātā, tad sanāksme attīstības sadarbības jautājumos notika pēc Latvijas iniciatīvas.

Mūrniece: Šovasar Latvijā varētu izvietot jaunās NATO brigādes komandelementus

Līdz NATO samitam Viļņā, kas iecerēts jūlija sākumā, Latvijā varētu izvietot jaunās NATO brigādes komandelementus, intervijā Latvijas Televīzijai teica aizsardzības ministre Ināra Mūrniece (NA).

Viņa uzsvēra, ka jaunā NATO aizsardzības koncepcija aizsar...

Butāns: Atvērts dialogs starp nozari, airBaltic un politiķiem attīstīs tūrismu

Tūrisms ir svarīga tautsaimniecības asinsrites sastāvdaļa, tādēļ ir būtiski uzturēt atvērtu, kvalitatīvu dialogu starp nozari, nacionālo lidsabiedrību "airBaltic" un politikas veidotājiem kopīga mērķa sasniegšanai - tūristu skaita pieaugumam un tūrisma...

Regža turpina uguņot Virslīgā, Riga graujoši uzvar

Līdervienība "Riga" otrdien "Optibet" Latvijas futbola virslīgas astotās kārtas spēlē guva panākumu, turpinot nezaudēto maču sēriju.

"Riga" savā laukumā ar rezultātu 4:0 (2:0) pārspēja "Metta" futbolistus.

Ceturtajā minūtē pēc Marko Regžas centrējuma ...



Komentāri