lv
stUYgR4kvpm5CR7Z150lSyK0l4GvYakKRkkr2Ole
1621257

Ražotāju cenas martā gada laikā palielinājušās par 16,2%

Ražotāju cenas martā gada laikā palielinājušās par 16,2%

2023.gada martā, salīdzinot ar 2022.gada martu, vidējais ražotāju cenu līmenis Latvijas rūpniecībā palielinājās par 16,2%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati. Vietējā tirgū realizētajai produkcijai cenu līmenis palielinājās par 26,0%, eksportētajai produkcijai - par 6,4%. Eksportam uz eirozonas valstīm cenas pieauga par 8,0%, eksportam uz ārpus eirozonas valstīm - par 5,0%, informēja Centrālās statistikas pārvalde.

Ražotāju cenu līmeni visvairāk ietekmēja cenu pieaugums elektroenerģijā, gāzes apgādē, siltumapgādē un gaisa kondicionēšanā; pārtikas produktu ražošanā; koksnes, koka un korķa izstrādājumu (izņemot mēbeles) ražošanā, kā arī nemetālisko minerālu izstrādājumu ražošanā. Pazeminoša ietekme bija cenu samazinājumam ķīmisko vielu un ķīmisko produktu ražošanā.

2023.gada martā, salīdzinot ar februāri, ražotāju cenu līmenis Latvijas rūpniecībā samazinājās par 1,1%. Vietējā tirgū realizētajai produkcijai cenu līmenis samazinājās par 2,0%, eksportētajai produkcijai - par 0,2%. Eksportam uz eirozonas valstīm ražotāju cenu līmenis samazinājās par 1,1%, savukārt eksportam uz ārpus eirozonas valstīm palielinājās par 0,6%.

Pazeminoša ietekme bija cenu samazinājumam elektroenerģijā, gāzes apgādē, siltumapgādē un gaisa kondicionēšanā, kā arī ķīmisko vielu un ķīmisko produktu ražošanā.

«Nāves iemesls: sieviete» - pie Ministru kabineta piketē 100 cilvēku (+FOTO)

Pie Ministru kabineta šodien piketā saistībā ar Jēkabpils novadā notikušās sievietes slepkavību pulcējušies aptuveni 100 cilvēki.

Piketā "Nāves iemesls: sieviete" pieprasīta rīcība saistībā ar ar atbildīgo iestāžu nolaidību Jēkabpils novadā notikušās si...

Tomam Švanam Portugāles volejbola čempionāta bronzas medaļa

Latvijas izlases pirmā tempa spēlētāja Toma Švana pārstāvētā Lisabonas "Sporting" aizvadītajā nedēļā kļuva par Portugāles volejbola čempionāta bronzas medaļnieci, otrdien ziņo Latvijas Volejbola federācija (LVF).

"Sporting" savā laukumā ar 3-1 (27:25, 2...

Latvijas ārsti un pacienti pieprasa solījumu izpildi! Ja nē - protesti

Latvijas Jauno Ārstu asociācija kopā ar Latvijas Cilvēku ar īpašām vajadzībām sadarbības organizācija SUSTENTO, vairākām citām Latvijas pacientu organizācijām un medicīnas darbiniekus pārstāvošām asociācijām ir izsūtījusi atklātu vēstuli valsts augstāk...



Komentāri