lv
5AJCSXoNAdp7Hb70xRuNxqM7A6r6QZzPLnmHcDjb
1609023

30 gadu jubileja! Šodien Lielajā ģildē uzstāsies vokālā grupa Putni

30 gadu jubileja! Šodien Lielajā ģildē uzstāsies vokālā grupa Putni

Turpinot 30 gadu jubilejas sezonu, Lielajā ģildē šodien plkst.17 notiks vokālās grupas "Putni" koncerts, kurā notiks vairāku Baltijas komponistu pirmatskaņojumiem, informēja grupas diriģente Antra Dreģe.

Koncertā kopā ar vokālo grupu "Putni" uzstāsies klavesīniste Ieva Saliete, saksofonists Arvīds Kazlausks, komponists Edgars Cīrulis un sitaminstrumentālists Ēriks Miezis.

Koncertā skanēs vokālajai grupai sacerētas kompozīcijas, kas pasaules pirmatskaņojumus piedzīvoja pagājušā gada nogalē laikmetīgās mūzikas festivālā "Afekt" Igaunijā un Krustpils pilī, bet Rīgā vēl nav skanējušas. To autori ir Cīrulis, Madara Pētersone, Sabīne Ķezbere, Marija Kervitsa un Toivo Tulevs.

Pētersone vokālajai grupai "Putni" veltījusi darbu "Bezgalīgā elpa", Cīrulis - ciklu "Mantojumi", kas sarakstīts, iedvesmojoties no Ineses Zanderes dzejoļiem, kuri publicēti tāda paša nosaukuma krājumā.

Savukārt Ķezbere "Putniem" veltījusi darbu "Tanka". Ar šo terminu apzīmē japāņu dzejas formu, kas tulkojumā nozīmē īsā poēma jeb īsā dziesma. Autores kompozīcijā izmantotas divas angliski atdzejotas japāņu autora Jamamoto Riokana tankas. Tāpat "Putniem" savus jaundarbus veltījuši arī igauņu autori, un šajā koncertā skanēs Tuleva "Aufstieg" un Kervitas "Love Song".

30 gadu darbības laikā vokālajā grupā "Putni" dziedājušas 36 dziedātājas, grupa muzicējusi kopā ar daudziem Latvijas mūziķiem - instrumentālistiem, regulāri sadarbojusies ar latviešu un ārvalstu komponistiem, kā arī citu kultūras jomu pārstāvjiem.

Diriģentes Antras Dreģes vadībā iestudēti vairāk nekā 120 pasaules pirmatskaņojumu, gūtas uzvaras sešos starptautiskos koru konkursos, izdoti septiņi albumi. "Putnu" skanējums ticis atzinīgi novērtēts festivālos, konkursos un koncertos Eiropā, ASV, Japānā un Austrālijā.

Diena būs sausa, saulaina un līdz +22 grādus silta
Svētdiena būs sausa, gaidāms arī lielākoties saulains laiks, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognozes.
Kāpēc narcistiskiem tēviem vajag «zelta bērnus»? Skaidro psihoterapeits
Kamēr mātēm narcistiskās īpašības izpaužas kā manipulācija ar bērnu jūtām, tēvi bieži caur bērniem īsteno savus sapņus vai vēlmes. Narcistiskam tēvam vajag "zelta bērnu", kas nodarbojas ar sportu vai mūziku, neatkarīgi no tā, ko grib pats bērns, bet bē...
Pamats uztraukumam? Latvijas izlase zaudē pastarītei Lielbritānijai

Latvijas vīriešu hokeja izlase sestdien Notingemā pārbaudes mačā ar rezultātu 2:3 (1:1, 0:0, 1:1, 0:1) papildlaikā zaudēja Lielbritānijai.

Latvijas izlases labā vārtus guva Renārs Krastenbergs un Miks Indrašis, kurš pamatlaika pēdējā minūtē izrāva neizš...



Komentāri