lv
wiM4iu3QLGz3wXOzwHhHsVrRHAJfaGCDlNEvFcM4
1605965

Pašlaik modernizācijas būvdarbi norit četrās Jelgavas dzelzceļa līnijas stacijās

Pašlaik modernizācijas būvdarbi norit četrās Jelgavas dzelzceļa līnijas stacijās

Dzelzceļa pasažieru platformu jeb peronu modernizācijas projektā, kura laikā iecerēts līdz 2023.gada beigām modernizēt 44 stacijas, šobrīd būvdarbi noris četrās Jelgavas līnijas stacijās - Atgāzenē, Baložos, Ozolniekos un Tīrainē, savukārt pārējo līniju stacijās un pieturas punktos šobrīd notiek materiālu piegāde, norādīja VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) pārstāve Agnese Līcīte.

Kohēzijas fonda līdzfinansētā projekta "Dzelzceļa pasažieru infrastruktūras modernizācija" ietvaros notiek pasažieru platformu un citu infrastruktūras elementu izbūves un modernizācijas darbi.

Līcīte pauda, ka šobrīd projekts ir intensīvas būvniecības fāzē, un visās 48 stacijās un pieturas punktos būvdarbus plānots pabeigt līdz 2023.gada beigām. Būvdarbi notiek pakāpeniski un pa dzelzceļa līnijām - Rīga - Jelgava, Rīga - Tukums, Rīga - Krustpils un Zemitāni - Skulte. Tāpat projektā tiks izbūvētas četras jaunas pieturas - divas Bolderājas virzienā, kā arī Dauderu un Šmerļu apkaimē.

Būvdarbi jau plašākā mērogā šobrīd ir vērojami Jelgavas līnijā, kur aktīvi būvdarbi noris četrās stacijās - Atgāzene, Baloži, Ozolnieki un Tīraine, savukārt pārējo līniju stacijās un pieturas punktos šobrīd notiek materiālu piegāde.

LDz norādīja, ka stacijās un pieturas punktos būs padomāts par visu sabiedrības grupu vajadzībām - tiks izbūvētas paaugstinātās platformas, kas pēc moduļu principa tiks aprīkotas ar ērtām un funkcionālām nojumēm, soliņiem, velonovietnēm un citu nepieciešamo aprīkojumu, kuru skaits, nepieciešamības gadījumā būs vienkārši pielāgojams nākotnē mainoties pasažieru plūsmai konkrētā vietā. Tāpat pasažieru stacijās tiks uzstādītas apziņošanas iekārtas, apgaismojums, videokameras.

Līdz ar šī projekta pabeigšanu visā dzelzceļa elektrificētajā zonā pasažieru platformas būs paaugstinātas un būs piemērotas ērtai iekāpšanai/izkāpšanai jaunajos elektrovilcienos. Izņēmums ir vienīgi tās stacijas un pieturvietas, kuras piedzīvos pārbūvi projekta "Rail Baltica" ietvaros, taču arī šajās pieturvietās līdz to pārbūvei jaunie elektrovilcieni varēs tikt ekspluatēti.

Jau ziņots, ka līdz 2023.gada beigām LDz modernizēs 48 paaugstinātās pasažieru platformas un ar tām saistīto infrastruktūru dzelzceļa iecirkņos Rīga-Krustpils, Rīga-Skulte, Rīga-Tukums un Rīga-Jelgava. Posmā Rīga-Krustpils tiks pārbūvētas 12 peroni, posmā Rīga-Skulte - 20, posmā Rīga-Tukums - deviņi, bet posmā Rīga-Jelgava - septiņi.

Projekta izmaksas ir 44,4 miljoni eiro, tostarp Eiropas Savienības Kohēzijas fonda finansējums ir 37,8 miljoni eiro, bet LDz līdzfinansējums - 6,6 miljoni eiro.

LDz ir noslēdzis līgumus ar diviem būvniecības uzņēmumiem. Staciju un pieturas punktu projektēšanu un būvniecību četrās dzelzceļa līnijās (Rīga-Jelgava, Rīga-Tukums II, Rīga-Krustpils, Zemitāni-Skulte posms Kalngale-Skulte) veic pilnsabiedrība "BMGS - Fima", savukārt vienā dzelzceļa līnijā (Zemitāni-Skulte posms Zemitāni-Vecāķi) šos darbus veic "Leonhard Weiss".

"Latvijas dzelzceļš" ir publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras pārvaldītājs un koncerna "Latvijas dzelzceļš" valdošais uzņēmums. Koncernā ietilpst arī "LatRailNet", kas veic infrastruktūras maksas noteikšanu un dzelzceļa infrastruktūras jaudas sadali, "LDz Cargo", kas nodrošina dzelzceļa kravu pārvadājumus un starptautiskos pasažieru pārvadājumus, ritošā sastāva remonta un uzturēšanas uzņēmums "LDz ritošā sastāva serviss", apsardzes uzņēmums "LDz apsardze", loģistikas uzņēmums "LDz loģistika".

Konservatīvo izdevumi vēlēšanu gadā bija 763 169 eiro

14.Saeimā neiekļuvušās partijas ''Konservatīvie'' izdevumi 2022.gadā bija 763 169 eiro, liecina oficiālajā izdevumā "Latvijas vēstnesis" publicētais pārskats par 2022.gadu.

Lielākus izdevumus partijām pērn prasīja 14.Saeimas vēlēšanas.

Ieņēmumu un izde...

Pirmdien streikos Berlīnes lidosta
Vācijas arodbiedrība "Verdi" sestdien aicinājusi uz streiku Berlīnes-Brandenburgas starptautiskās lidostas darbiniekus. Paredzēts, ka streiks sāksies pirmdien plkst.3.30 (plkst.4.30 pēc Latvijas laika) un ilgs līdz pusnaktij.
Levits kopā ar diplomātiem un Latvijas skautiem sakopj Mangaļsalas apkārtni

Lielās talkas patrons Valsts prezidents Egils Levits ar dzīvesbiedri Andru Leviti kopā ar 22 ārvalstu vēstniecību pārstāvjiem un Latvijas skautiem un gaidām šodien Lielajā talkā sakopa Mangaļsalas apkārtni, informēja Lielās talkas pārstāvji.

"Mūsu vals...



Komentāri