lv
2n1Oks9OvHsHu55WFqPM1XIHtL2x5UITP51doE9T
1600958

Mogo Latvijas grupas peļņa pērn samazinājusies par 31,9%

Mogo Latvijas grupas peļņa pērn samazinājusies par 31,9%

Nebanku kreditētāja AS "Mogo" Latvijas grupas, kurā ietilpst "Mogo" un AS "Renti", peļņa pagājušajā gadā bija 3,784 miljoni eiro, kas ir par 31,9% mazāk nekā 2021.gadā, teikts "Mogo" paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

Peļņas samazinājumu kompānijas pārstāvji skaidro ar vairākiem "Mogo" kredītportfeļu pārdošanas darījumiem. Vienlaikus "Renti" pirmo reizi kopš uzņēmuma dibināšanas gadu noslēdza ar peļņu.

Tostarp "Mogo" valdes priekšsēdētājs Krišjānis Znotiņš informē, ka peļņas samazinājums ir skaidrojams ar iepriekšējos gados veiktajiem kredītportfeļu pārdošanas darījumiem, kas pozitīvi ietekmēja grupas rezultātus attiecīgajos periodos.

Kompānijas pārstāvji arī atzīmē, ka lietotu automašīnu imports Latvijā ir samazinājies par 13%, kamēr jaunu aizdevumu izsniegšanā bijis kritums par 4%, salīdzinot ar 2021.gadu.

"Mogo" turpināja gūt ienākumus no sniegtajiem pakalpojumiem saistītajiem uzņēmumiem, kā arī realizēja kredītportfeļa pārdošanas darījumu 3,5 miljonu eiro nominālvērtībā. Samazinoties kopējam portfelim un uzlabojot darbības efektivitāti, par 19% samazinātas administratīvās izmaksas - no 5,6 miljoniem eiro 2021.gadā līdz 4,6 miljoniem eiro 2022.gadā, kā arī samazinātas nomā pieejamo automašīnu uzturēšanas izmaksas, tādējādi panākot 38% samazinājumu pārējās saimnieciskās darbības izmaksās.

"Mogo" grupa pērn turpināja finansēt radniecīgās sabiedrības, palielinot saistītajām personām izsniegtos aizdevumus no 35,1 miljona eiro 2021.gada beigās līdz 39,8 miljoniem eiro 2022.gada beigās, tādējādi palielinot Latvijas biznesa nozīmi "Eleving Group" struktūrā.

Galvenās "Mogo" grupas prioritātes 2023.gadā ir turpināt nodrošināt stabilu portfeļa kvalitāti.

2021.gadā "Mogo" Latvijas grupa guva 5,557 miljonu eiro peļņu.

"Mogo" ir daļa no starptautiskas finanšu tehnoloģiju grupas "Eleving Group" (iepriekš zināma kā "Mogo Finance"). "Mogo" Latvijā piedāvā līzinga, atgriezeniskā līzinga un auto nomas pakalpojumus. "Mogo" reģistrēta 2012.gadā, un tās pamatkapitāls ir 425 000 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Kompānijas patiesais labuma guvējs ir Aigars Kesenfelds.

Nebanku kreditētājs "Eleving Group" pagājušajā gadā strādāja ar 21,1 miljona eiro peļņu, kas ir par 7,7% vairāk nekā 2021.gadā.

Finanšu tehnoloģiju grupa "Mogo Finance", kurā ietilpst arī Latvijas AS "Mogo", 2021.gada maijā mainīja nosaukumu uz "Eleving Group". "Mogo" zīmols tika saglabāts kā produktu zīmols gan Latvijā, gan arī ir pārstāvēts visos transportlīdzekļu finansēšanas tirgos "Eleving Group" produktu portfelī. "Eleving Group" darbojas 14 pasaules valstīs. Grupas galvenā mītne ir Latvijā. "Eleving Group" veic saimniecisko darbību Baltijā un Eiropā, Kaukāza un Centrālāzijas reģionos, kā arī Austrumāfrikā.

Ministri maina pārstāvjus ostu valdēs; daži kandidāti – bez pieredzes ostu nozarē
Latvijas brīvostās gaidāmas pārmaiņas. Divi ministri lēmuši mainīt savus pārstāvjus vairākās ostu valdēs. Ministri skaidro, ka nepieciešami viņu izraudzīti cilvēki, kuriem var uzticēties. Daži no kandidātiem ir bez iepriekšējas pieredzes ostu nozarē.
Trenera Steļmaha bijusī audzēkne: Gaitas basketbolā noslēdzu viņa rīcības dēļ
Basketbola treneris Andris Steļmahs pēc apsūdzībām smagos nodarījumos un nepieņemamā rīcībā apgalvo, ka pret viņu vērsta apmelošanas kampaņa. Vairākas Steļmaha bijušās audzēknes sarunā ar Latvijas Televīziju pastāstīja par pieredzi sava kādreizējā tren...
Sestdien gaiss Latvijā iesils līdz plus 20 grādiem un spīdēs saule

Sestdien Latvijā gaidāms sauss un saulains laiks, bet gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +20 grādiem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognozes.

Naktī virs Latvijas debesis būs daļēji mākoņainas, vietām austrumu rajonos s...



Komentāri