lv
P4qcEv2VvMczrfNg966cAtPbXwIMdm354eBEeidZ
1599161

Ne Levits, ne Pīlēns?... Politiķi nenoliedz: notiek jauna kandidāta meklēšana

Ne Levits, ne Pīlēns?... Politiķi nenoliedz: notiek jauna kandidāta meklēšana

Lai arī līdzšinējais Valsts prezidents Egils Levits paudis gatavību atkārtoti kandidēt ievēlēšanai šajā amatā, viņa pārvēlēšanai balsu nav. Politiķi nenoliedz, ka vērtē arī citus kandidātus, kuri bauda sabiedrības uzticību un varētu tikt nominēti prezidenta amatam, vēsta LTV ziņu raidījums "Panorāma".

Oficiāli neviena Valsts prezidenta amata kandidatūra vēl nav pieteikta. Amata pretendentu vārdus Saeimā varēs iesniegt pēc nepilnām divām nedēļām – no 9. līdz 13.maijam.

Lai arī līdzšinējais Valsts prezidents Egils Levits gatavību kandidēt pauda pieļāvuma formā, viņa izredzes tikt pārvēlētam tiek vērtētas kā samērā zemas.

Politiķi nenoliedz, ka varētu parādīties vēl jauni kandidāti.

"Jā, tā ir ļoti liela iespēja, šī iespēja izvēlēties kandidātu dota arī Latvijas sabiedrībai. Izvēlēties kandidātu, kuram būs plašs sabiedrības atbalsts," sacīja partijas "Jaunā Vienotība" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis.

Uz jautājumu, vai "Jaunā Vienotība" varētu piedāvāt kādu kandidatūru, Latkovskis atbildēja:

"Šis ir īstenībā plašāks darbs, kas attiecas uz visām partijām Saeimā. Es pat izvairītos no vārda "kompromisa" meklējums, bet labākā varianta meklējums Latvijai kā valstij, sabiedrībai kopumā. Vienmēr, lai nonāktu līdz labam rezultātam, ir jātiek pāri daudzām lietām un jāsper vairāki soļi. Divi soļi ir sperti, paskatīsimies, vai būs vēl kāds kandidāts un sarunas Saeimā. Tur nav ko melot – kuluāru sarunas vienmēr ir notikušas un notiek."

Levita kandidatūru amatam nolēmusi virzīt Nacionālā apvienība. Partiju pārstāvošais Saeimas deputāts Jānis Dombrava norādīja, ka Latvijas vēsturē ir bijuši daudzi gadījumi, kad nav bijis iepriekš skaidrs, kurš būs nākamais Valsts prezidents. Un šis esot viens no šiem gadījumiem.

"Ja "Vienotībai" ir kāds trešais kandidāts, ko viņi ir paturējuši azotē, tad ir būtiski, lai viņi nāk klajā, bet visādi citādi laiks rādīs, kā ies. Nav zināms, vai netiks vēl kādi kandidāti izvirzīti un kā vienam vai otram kandidātam veiksies," sacīja Dombrava.

Saeimas kuluāros izskanējis, ka notiek jauna prezidenta kandidāta, kurš bauda sabiedrības uzticību, meklējumi.

Liela nozīme prezidenta vēlēšanās var būs Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) frakcijai, kura jau paziņojusi, ka neatbalstīs Levitu. Frakcijas 16 deputātu balsis var gan atdot "Apvienotā saraksta" kandidāta Ulda Pīlēna ievēlēšanai, gan vienoties ar atsevišķiem koalīcijas deputātiem par cita kandidāta ievēlēšanu.

"Gaidām kandidātu iesniegšanu, redzēsim, kādas būs partiju pozīcijas. Kad tas notiks, varēsim runāt par citām iespējām," sacīja ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Viktors Valainis.

Piektdien visu diennakti policija primāri ķers ātrumpārkāpējus
Šonedēļ visās Eiropas Savienības dalībvalstīs tiek organizēta Eiropas ceļu policijas tīkla "Roadpol" akcija "Atļautā braukšanas ātruma kontroles nedēļa". Arī šogad Latvija piedalās šajā akcijā un nedēļu Valsts policija papildu ikdienas ceļu satiksmes n...
Dobeles handbola komandas spēks: strādnieki, biroja darbinieki un studenti vienoti kā ģimene
Latvijas handbola flagmanis Dobeles "Tenax" aprīlī Igaunijā izcīnīja bronzas godalgas Baltijas līgā, spēcīgajā turnīrā tiekot pie pirmās godalgas. Latvija bez Baltijas zelta ir jau 16 gadus, bet šogad "Tenax" spēra soli tuvāk mērķim. Komanda, kur spēlē...
Valsts prezidents Levits  apstiprinājis Latgales karogu

Latvijas Valsts prezidents Egils Levits apstiprinājis Latgales karogu.

Tā liecina informācija Valsts prezidenta kancelejas tīmekļvietnē

Likums nosaka, ka vēsturisko zemju karogus pēc Latviešu vēsturisko zemju attīstības padomes priekšlikuma apstiprina V...



Komentāri