lv
Bn2PFhA8KOmiDHibwO4WPBuH9L4prwm642hGN6f7
1598931

Stankevičs aicina pagaidām saglabāt pedofilijā vainotā priestera labo slavu

Stankevičs aicina pagaidām saglabāt pedofilijā vainotā priestera labo slavu

Katoļu arhibīskaps Zbigņevs Stankevičs aicina saglabāt priestera labo slavu un respektēt nevainīguma prezumpciju līdz sprieduma pasludināšanai lietā par iespējamu seksuālu vardarbību pret mazgadīgu personu.

VietnEē"Twitter" publicētajā ierakstā Stankevičs pauda cerību uz godīgu, objektīvu un ātru lietas izmeklēšanu, kā arī gatavību sadarboties ar tiesībsargājošām iestādēm.

Rīgas Svētā Alberta draudzes priesteris Ilmārs Tolstovs aģentūrai LETA norādīja, ka šādās apsūdzībās baznīca saglabā nulles toleranci, aicinot ikvienu sniegt rīcībā esošu informāciju policijai.

Jau ziņots, ka par iespējamu seksuālu vardarbību pret mazgadīgu personu kriminālpolicija aprīlī aizturējusi Romas katoļu baznīcas Rīgas Svētā Alberta draudzes prāvestu. Priesterim kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums.

Pēdējos gados šis nav vienīgais gadījums Latvijā, kur mācītājiem tiek inkriminēti seksuāla seksuāla rakstura noziegumi. Patlaban par seksuāla seksuāla rakstura noziegumu kopā ar vēl vienu vīrietis apsūdzēts Rēzeknes-Aglonas diecēzes priesteris Pāvels Zeiļa un viņa lietu Rīgas pilsētas tiesa plāno turpināt skatīt 12.maijā.

Saskaņā ar apsūdzību noziedzīgie nodarījumi izdarīti laika posmā no 2017. līdz 2018.gadam.

Pērn vasarā Latvijas Radio vēstīja, ka aizdomās par seksuāla noziegumu Talsu novadā varētu būt aizturēts bijušais Talsu baptistu draudzes mācītājs, kurš pirms vairākiem gadiem bijis arī Talsu novada sociālā dienesta dienas centra vadītājs.

'Apmānīja visus'. Čičvarkins par Putinu, ukraiņu spēku un vakariņām Jūrmalā par 10 000 eiro
Kad Krievijas uzņēmējs Jevgēņijs Čičvarkins, kas šobrīd dzīvo Londonā, ierodas Latvijā, tas vienmēr ir saturīgi un pamanīts vismaz šejienes krievu kopienā. Piektdien, 21. aprīlī, viņš kopā ar savu "cīņu biedreni" Tatjanu Jūrmalas rezidencē "Lapsas...
Tiesa liek maksāt lielāku kompensāciju pacientei par kaitējumu veselībai

Administratīvā rajona tiesa uzlikts par pienākumu Veselības inspekcijai mēneša laikā no sprieduma spēkā stāšanās brīža izmaksāt kādai pacientei par gandrīz 9000 eiro lielāku kompensāciju par veselībai nodarīto kaitējumu, nekā inspekcija bija lēmusi iep...

Interese par VAD strauji aug - divu dienu laikā pieteikumu skaits divkāršojas

18 gadu vecumu sasniegušo Latvijas pilsoņu interese par jaunizveidoto valsts aizsardzības dienestu (VAD) aug, pašlaik dienestam šajā vasarā brīvprātīgi pieteikušies teju 100 jauniešu. Tas vieš cerību, ka pirmais VAD iesaukums tiks pilnībā nokomplektēts...



Komentāri