lv
1jk5jSZbmwMA2ueEvzGfZKQzfi2UGzNsPvuyABJr
1597525

Latvijas U-18 hokejisti aizvada otro spēli pasaules čempionātā - pret Somiju

Latvijas U-18 hokejisti aizvada otro spēli pasaules čempionātā - pret Somiju

Latvijas U-18 vīriešu hokeja izlase šodien Bāzelē pasaules čempionāta augstākās divīzijas otrajā spēlē tiksies ar vienaudžiem no Somijas.

Mačs "St. Jakob Arena" hallē sāksies plkst.17 pēc Latvijas laika.

Jau ziņots, ka B grupas pirmajās spēlē Latvija ar rezultātu 1:7 zaudēja ASV, kamēr Somija ar 4:2 uzvarēja Šveici. Svētdien latvieši aizvadīs cīņu ar mājinieci Šveici, bet pirmdien spēkosies ar Norvēģiju.

Otrā apakšgrupā spēkus mēro Zviedrija, Čehija, Kanāda, Vācija un Slovākija.

Pasaules čempionāta ceturtdaļfināli notiks 27.aprīlī, pusfināli paredzēti 29.aprīlī, bet godalgas tiks sadalītas vēl dienu vēlāk. Pēdējo divu vietu ieguvējas apakšgrupās cīnīsies par vietas saglabāšanu elites divīzijā.

Neviena izlase pērn neizkrita uz zemāku divīziju, jo Krievijas iebrukuma Ukrainā dēļ Starptautiskā Ledus hokeja federācija (IIHF) no starptautiskajām sacensībām diskvalificēja Krievijas un Baltkrievijas hokejistus un pasaules čempionātā spēkus mēroja astoņas izlases.

Pērn Latvijas hokejisti pasaules čempionātu elites divīzijā sāka ar uzvaru pār Zviedriju (3:2), bet pēc tam ar 1:4 piekāpās Somijai un ar 3:4 atzina Šveices pārākumu, ieņemot ceturto vietu apakšgrupā. Ceturtdaļfinālā latvieši zaudēja ASV (3:13).

Gatavojoties pasaules čempionātam, Latvijas hokejisti pārbaudes spēlē ar 2:4 piekāpās Čehijai un pēdējā mačā ar 5:4 pārspēja Vāciju.

Darbā ar Latvijas U-18 izlasi Oļegam Sorokinam arī šogad asistē Juris Ozols un Herberts Vasiļjevs, kā arī vārtsargu treneris Edgars Lūsiņš, video treneris Artūrs Barovskis un fiziskās sagatavotības treneris - Raivis Miezāns.

Latvijas U-18 hokeja izlases spēlētāju saraksts:

vārtsargi: Aksels Ozols, Linards Feldbergs (abi - "Rīga"), Nils Roberts Mauriņš ("Sodertalje", Zviedrija);

aizsargi: Viktors Kurbaka, Aleks Ļeonovs, Krists Retenais (visi - "Rīga"), Pēteris Bulāns (Šikutimi "Sagueneens", QMJHL), Darels Uļjanskis (Stokholmas AIK, Zviedrija), Harijs Cjunskis ("Lugano", Šveice), Bruno Petrovičs (Vāsas "Sport", Somija);

uzbrucēji: Rodions Boltramovičs, Rauls Ozollapa, Raivis Strazdiņš, Toms Mots, Valters Niedrājs, Kārlis Nauris Česlis, Kristers Ansons (visi - "Rīga"), Olivers Mežiņš ("Tukums"), Dāvids Livšics ("Kurbads"), Ēriks Mateiko (Sentdžonsas "Sea Dogs", QMJHL, Kanāda), Kristofers Krūmiņš (Džersijas "Hitmen", USPHL, ASV), Markuss Streikišs ("IFK Taby", Zviedrija), Valdis Dommers ("Schewenninger", Vācija), Gustavs Līcis-Līcītis ("KooVee", Somija).

Rinkēvičs Rīgā uzņems Čehijas ārlietu ministru Lipavski

Rīgā Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) šodien tiksies ar Čehijas ārlietu ministru Janu Lipavski.

Tā informē Ārlietu ministrijā (ĀM)

Abu valstu ministri pārrunās Latvijas un Čehijas divpusējās attiecības, drošības situāciju reģionā, tajā sk...

Ādažu bāzē iepazīstinās ar valsts aizsardzības dienesta karavīra ikdienu

Nacionālo bruņoto spēku Ādažu bāzē piektdien plkst.10 nozares profesionāļi iepazīstinās ar to, kāda būs valsts aizsardzības dienesta karavīra ikdiena un sadzīves apstākļi, informē Aizsardzības ministrijas Preses nodaļa.

Gatavojoties valsts aizsardzības ...

Lielā Talka atbalstīs talkotgribētājus Ogrē

Jau ir slēgta talkas vietu pieteikšana šā gada Lielajai Talkai. Ja neesat paguvuši reģistrēt savu talku, tad vēlams pievienoties kādai no jau reģistrētajām publiskajām talkām. Tie, kuri vēlas, talkojot, iegūt arī jaunas zināšanas un atbrīvot savu apkār...



Komentāri