lv
l7MNyL8G3EwoEb7P6fjaL1IzdEMiPXFAgJzaKfJO
1596075

Nākamnedēļ Latvijā desmito reizi svinēs UNESCO starptautisko džeza dienu

Nākamnedēļ Latvijā desmito reizi svinēs UNESCO starptautisko džeza dienu

Atzīmējot UNESCO starptautisko džeza dienu, Rīgā, Vecāķos, Dobelē un Liepājā nākamnedēļ notiks džeza koncerti un improvizācijas vakari, informēja apvienības "Wise Music Society" pārstāve Aleksandra Line.

Starptautiskās džeza dienas ieskaņas svinības sāksies 27.aprīlī ar ārzemju viesu no Nebraskas universitātes Darena Petita un Kristofera Līča, kā arī apvienotā Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA), Rīgas Doma kora skolas un Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas bigbenda koncertu JVLMA Lielajā zālē.

Savukārt 28.aprīlī klubā "Biedrība" spēlēs Ineses Bērziņas kvartets, Miķelis Dzenuška un grupa "Uzvaras bulvāris", kā arī Latvijas un Igaunijas mūziķu kopprojekts "Ruslan Px un Funcoolio", kas prezentēs savu jaunāko skaņuplati.

Starptautiskajā džeza dienā 30.aprīlī Latvija pievienosies ikgadējām svinībām ar piejūras džezu Vecāķos un Ingas Bērziņas koncertu, Nacionālo bruņoto spēku Jūras spēku orķestra bigbenda koncertu Dobeles kultūras namā, Toma Rudzinska starptautisku kvartetu Latvijas Radio 1.studijā un Latvijas Radio 3 "Klasika" ēterā, kā arī apvienības "Nuun" un Evilenas Protektores koncertu "M/Darbnīcā" ar svētku džema sesiju vakara izskaņā. Koncerti notiks arī Liepājā.

UNESCO 2011.gadā oficiāli atzina 30.aprīli par starptautisko džeza dienu ar mērķi uzsvērt džeza žanru un tā diplomātisku lomu visas zemeslodes iedzīvotāju apvienošanā. Šie svētki vieno mācību iestādes, māksliniekus, vēsturniekus, džeza speciālistus un entuziastus visā pasaulē. Latvijā pirmo reizi starptautiskā džeza diena tika atzīmēta 2014.gadā.

Starptautiskā sžeza dienas komiteja atzinusi Latviju par pilnvērtīgu pasākuma rīkošanas partneri, iekļaujot to vispasaules pasākumu programmā.

Nosaka, ka adoptētājiem ārvalstīs jābūt laulātiem atbilstoši Satversmei

Saeimas vairākums šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Bērnu tiesību aizsardzības likumā, pēc Saeimas deputāta Aleksandra Kiršteina (NA) priekšlikuma nosakot, ka Latvijas bērnu adoptētājiem ārvalstīs būs jābūt laulātiem atbilstoši Satversmei.

Iz...

SPKC atgādina galvenās lietas talkas un pavasara sakopšanas darbu laikā

Šogad, piedaloties vides sakopšanas darbos, Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) speciālisti aicina ievērot pamata drošības pasākumus vides sakopšanas darbu laikā.

SPKC speciālisti aicina izvērtēt savu veselības stāvokli un nepiedalīties sako...

Rīt Olimpiskā diena! Vēsta gaidāmo cilvēku skaitu

Rīt vairāk nekā 730 vietās visā Latvijā norisināsies "Olimpiskā diena 2023", sportiskajās aktivitātēs iesaistoties vairāk nekā 160 tūkstošiem dalībnieku, vēsta Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK).

Olimpiskā diena ir Olimpiskā mēneša noslēdzošā aktivitāte....



Komentāri