lv
BlnHH13njsfZjuCbU0H8sVC0I3Lo0GHwjSVgUYrq
1593952

Ministre: Latvija turpinās aktīvi darboties Krievijas saukšanai pie atbildības

Ministre: Latvija turpinās aktīvi darboties Krievijas saukšanai pie atbildības

Latvija turpinās aktīvi iesaistīties, lai Krieviju par tās iebrukumu Ukrainā sauktu pie atbildības, trešdien vizītes laikā starptautiskajās tieslietu iestādēs Hāgā norādījusi tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere (JV).

Tieslietu ministrijā aģentūru LETA informē, ka Lībiņa-Egnere darba vizītē Nīderlandē apmeklēja Starptautisko Krimināltiesu (SKT) un Eiropas Savienības Aģentūru tiesu iestāžu sadarbībai krimināllietās, lai pārrunātu turpmāko Latvijas atbalstu Krievijas pastrādāto noziegumu Ukrainā izmeklēšanā un pierādījumu iegūšanā.

Divpusējās sarunās ar SKT amatpersonām - prezidentu Piotru Hofmanski, prokuroru Karimu Kanu un cietušo trasta fonda izpilddirektores pienākumu izpildītāju Francisku Ekelmani - tieslietu ministre paudusi skaidru Latvijas atbalstu tiesai tās centienos izmeklēt Krievijas īstenotos noziegumus Ukrainā, saukt pie atbildības vainīgos un nodrošināt atbalstu cietušajiem.

Latvija ir nosūtījusi divus ekspertus, kas jau šobrīd atbalsta prokurora darbu Hāgā.

Ik gadu Latvija veic obligātās dalībvalsts iemaksu SKT budžetā, un šogad tie bija 162 524 eiro. Papildu tam 2022.gadā veikta brīvprātīga iemaksu 100 000 eiro apmērā, bet 2023.gadā - 200 000 eiro apmērā, no tiem 50 000 eiro novirzot Cietušo atbalsta fondā.

Pārrunāta arī iespējamā sadarbība Starptautiskās Krimināltiesas spriedumu izpildē Latvijas teritorijā, kā arī tiesas liecinieku aizsardzības programmu īstenošanu Latvijas teritorijā.

Jau ziņots, ka SKT ir izdevusi Krievijas režīma līdera Vladimira Putina aresta orderi.

Cik liela daļa Latvijas pilsoņu pašlaik pozitīvi vērtē Levita darbību?

Martā Valsts prezidenta Egila Levita darbību pozitīvi vērtēja 27% Latvijas pilsoņu, savukārt negatīvi - 54% respondentu, liecina pētījumu centra "SKDS" aptaujas dati, ar kuriem dalījies Latvijas Televīzijas raidījums "Kas notiek Latvijā?".

Valsts prezid...

'Gribu palikt Zviedrijas labākajā līgā' – Marenis iemīļojis dzīvi Skandināvijā
Kaut arī pašlaik bez līguma, viens no vadošajiem Latvijas hokeja uzbrucējiem Rihards Marenis vēlas turpināt spēlēt Zviedrijas augstākajā līgā (SHL), un pats uzskata, ka ir apliecinājis savu piederību šim līmenim. Viņš arī ir pārliecināts, ka vieta izla...
Ministre: Jauniešu atsaucība dalībai aizsardzības dienestā ir ļoti laba
Jauniešu atsaucība dalībai Latvijā nesen izveidotajā valsts aizsardzības dienestā ir ļoti laba. To intervijā Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" sacīja aizsardzības ministre Ināra Mūrniece (Nacionālā apvienība), vērtējot jauniešu līdzšinējo pieteikš...


Komentāri