lv
rZDnu7wsASdspiQRZamiVz1vBAQLri34Fe8UPz51
1591223

Nākamnedēļ Igaunijas prezidents apmeklēs Latviju

Nākamnedēļ Igaunijas prezidents apmeklēs Latviju

Latvijā 24.aprīlī valsts vizītē ieradīsies Igaunijas prezidents Alars Kariss ar dzīvesbiedri Sirji Karisu, informēja Valsts prezidenta kancelejas Mediju centra vadītāja Justīne Deičmane.

Latvijas un Igaunijas prezidenti pārrunās drošības jautājumus reģionā, abu valstu ekonomisko sadarbību un citus aktuālus jautājumus.

Paredzēts, ka 24.aprīlī notiks Levita un Karisa preses konference. Pēcāk Igaunijas prezidents Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā tiksies ar Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV).

Plānota arī Karisa tikšanās ar Rīgas domes priekšsēdētāju Mārtiņu Staķi (PP). Tajā pašā dienā Latvijas un Igaunijas prezidenti apmeklēs "Rail Baltica" būvlaukumu.

Savukārt 25.aprīlī Latvijas un Igaunijas prezidenti piedalīsies Igaunijas biznesa foruma "From Connectivity to Entrepreneurial Creativity" atklāšanas diskusijā. Vēlāk Kariss apmeklēs Ādažu militāro bāzi un tiksies ar igauņu karavīriem.

Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns (AS) tiksies ar Igaunijas prezidentu 26.aprīlī. Plānots, ka Kariss uzrunās Saeimas deputātus.

Tajā pašā dienā Latvijas un Igaunijas prezidenti apmeklēs Inčukalna pazemes gāzes krātuvi un Rubenes Evaņģēliski luterisko baznīcu, kur piedalīsies arī Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks ("Valmierai un Vidzemei") ar dzīvesbiedri.

Tāpat Latvijas un Igaunijas prezidenti noliks ziedus pie piemiņas plāksnes Vīlandes Skolnieku rotas kareivim Viktoram Andersonam, kurš 1919.gada maijā krita kaujā ar Sarkano armiju par Valmieras atbrīvošanu.

Kariss Igaunijas prezidenta amata pienākumus sāka pildīt 2021.gada oktobrī.

Kādreizējais Igaunijas Nacionālā muzeja direktors Kariss valsts prezidenta amatā tika ievēlēts 2021.gada 31.augustā Rīgikogu balsojumā.

Kariss absolvējis Igaunijas Dabaszinātņu universitāti, pēc specialitātes ir biologs. No 2003. līdz 2007.gadam bijis Dabaszinātņu universitātes rektors, no 2007. līdz 2012.gadam - Tartu Universitātes rektors, no 2013. līdz 2018.gadam - Igaunijas valsts kontrolieris, bet kopš 2018.gada bija Igaunijas Nacionālā muzeja direktors.

Čukstes Ocelārži uzvar otrajā Čehijas hokeja čempionāta fināla spēlē

Latvijas aizsarga Kārļa Čukstes pārstāvētā Tršinecas "Ocelārži" trešdien izbraukumā izcīnīja uzvaru arī otrajā Čehijas hokeja ekstralīgas finālsērijas spēlē.

"Ocelārži" izbraukumā ar rezultātu 2:1 (1:0, 0:1, 0:0, 1:0) pagarinājumā pārspēja Hradeckrālova...

IUB atļauj Biļešu paradīzei pārdot Dziesmu un deju svētku biļetes

Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) Iesniegumu izskatīšanas komisija atļāvusi Latvijas Nacionālajam kultūras centram (LNKC) slēgt iepirkuma līgumu ar "Biļešu paradīzi" par XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku biļešu tirdzniecību, liecina...

Ostapenko pēc pārliecinoša pirmā seta Štutgartes WTA 500 tomēr zaudē Žabērai

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko trešdien Štutgartes "WTA 500" sērijas turnīra otrajā kārtā pēc uzvarēta pirmā seta piedzīvoja neveiksmi.

Ostapenko, kura WTA rangā ieņem 22.vietu, ar 6-1, 5-7, 3-6 piekāpās pasaules ceturtajai raketei Onsai Žabērai no ...



Komentāri