lv
nXlnYI2M8PVrT1RnX6Cm5zPJWQCvBYsluGDvNG6g
1589679

Rinkēvičs: Latvija ir gatava sadarboties ar Āfrikas valstīm svarīgos jautājumos

Rinkēvičs: Latvija ir gatava sadarboties ar Āfrikas valstīm svarīgos jautājumos

Latvija ir gatava ieklausīties un sadarboties Āfrikas valstīm svarīgos jautājumos, vizītes laikā Beninā sacījis Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

Otrdien un trešdien Rinkēvičs apmeklēja Beninu, kur tikās ar Beninas ārlietu ministru Aureliēnu Agbenonsi, ekonomikas, finanšu un denacionalizācijas valsts ministru Romualdu Vadagni, kā arī ar digitālās ekonomikas un komunikāciju, veselības, tirdzniecības un rūpniecības, zinātnes un pētniecības ministriem.

Tikšanos laikā amatpersonas pauda interesi attīstīt politisko dialogu un padziļināt ekonomisko sadarbību starp Beninu un Latviju, kā arī ciešāk sadarboties starptautiskajās organizācijās. Tika apspriesta arī notikumu attīstība Sāhilā, tostarp drošības situācija Mali un Burkinafaso. Rinkēvičs pauda gatavību Eiropas Savienības (ES) līmenī meklēt veidus, kā efektīvāk atbalstīt reģionu, sevišķi cīņā ar terorismu.

Vizītes laikā ārlietu ministrs arī teica uzrunu Latvijas un Beninas biznesa forumā, kurā piedalījās iepriekš minētie Beninas valdības locekļi, kā arī Latvijas un Beninas informācijas un komunikācijas tehnoloģiju, izglītības, zinātnes, pētniecības un inovāciju, kā arī kokrūpniecības un ķīmiskās rūpniecības sektoru pārstāvji. Tāpat Rinkēvičs ar uzņēmēju delegāciju apmeklēja jaunizveidoto industriālo zonu un tajā esošos uzņēmumus.

Pedagogu streiks notiks! Valdības lēmums piektdien to vairs nemainīs

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) neatcels lēmumu par pedagogu trīs dienu streiku, lai arī valdība piektdien apstiprinās Ministru kabineta (MK) noteikumus par pedagogu atalgojuma palielināšanu un darba slodzes sabalansēšan...

Pēc skandalozā NBS pārtikas iepirkuma atlaists iepirkuma komisijas vadītājs Ēriks Ezeriņš
Pēc Aizsardzības ministrijas dienesta pārbaudes rezultātiem saistībā ar Valsts aizsardzības loģistikas un iepirkumu centra (VALIC) veikto iepirkumu "Loģistikas pakalpojums par pārtikas piegādi NBS vajadzībām" no amata atbrīvots šī iepirkuma komisijas v...
LOK Tikmera lietu vērtēs Ģenerālās asambleja ārkārtas sesijā

Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) Ģenerālā asambleja ārkārtas sesijā 26.maijā izvērtēs izskanējušo informāciju par iespējamo interešu konfliktu LOK prezidenta Žorža Tikmera darbībā.

Tikmers ārkārtas sesiju sasaucis saskaņā ar LOK statūtiem, iekļaujot tā...



Komentāri