lv
9y1zTXQtwLEnEf7x6gYQAynbFCu1y142dwZ7SOrE
1587941

Vēl nav skaidrs, vai LVRTC nodrošinās vēlētāju reģistra darbību

Vēl nav skaidrs, vai LVRTC nodrošinās vēlētāju reģistra darbību

Tuvākajās nedēļās noskaidros, vai Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) varētu uzņemties tehniskā atbalsta nodrošināšanu elektroniskā tiešsaistes vēlētāju reģistra (ETVR) darbībai, šodien izskanēja Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēdē.

ETVR nepieciešams, lai nākamgad Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās balsstiesīgajiem ļautu vēlēt jebkurā vēlēšanu iecirknī pēc izvēles.

Valsts kancelejas (VK) direktors Jānis Citskovskis sagaida, ka uz EP vēlēšanām būs pieejams ETVR. Tuvāko dienu, nedēļu laikā LVRTC paredzēts noslēgt analīzi par iespēju iestādei nodrošināt tehnisko atbalstu reģistra darbībai, komisijā skaidroja VK vadītājs.

Otra alternatīva būtu kāda privāta komersanta piesaistīšana ETVR darbības nodrošināšanai. Deputāte Skaidrīte Ābrama (P) norādīja, ka labāka būtu valsts iestāžu iesaiste, jo iepirkuma rīkošana varētu prasīt pārāk ilgu laiku.

Atbildot uz komisijas priekšsēdētājas Daigas Mieriņas (ZZS) jautājumu par citas, vēlēšanu vadības sistēmas pieejamību, Citskovskis norādīja, ka tā nav izšķiroša vēlētājiem balsošanas procesā. Tā kā vēlēšanu vadības sistēma uz EP vēlēšanām nebūs pieejama, tad jārēķinās, ka vēlēšanu rezultātu apkopošana var prasīt dažas stundas vai pusdienu ilgāku laiku nekā parasti, pieļāva VK vadītājs.

Mieriņa atzīmēja, ka vēlēšanu vadības sistēmas trūkums nozīmēs, ka iedzīvotāji nevarēs sekot līdzi EP vēlēšanu rezultātu atspoguļojumam tik ērti, kā tas bijis iespējams līdz šim.

Kā ziņots, pēdējos mēnešos aktualizējies jautājums par ETVR nodrošināšanu, lai vēlētājiem būtu ērtākas iespējas nobalsot EP vēlēšanās.

Aizdomās par seksuālu vardarbību pret bērnu aizturēts Alberta draudzes prāvests

Par iespējamu seksuālu vardarbību pret mazgadīgu personu kriminālpolicija aprīlī aizturējusi Romas katoļu baznīcas Rīgas Svētā Alberta draudzes prāvestu, informēja Valsts policija.

Vērtējot izmeklējamā noziedzīgā nodarījuma raksturu, policija aicina ats...

Pētījumu finansējuma sadales shēma nediskriminē humanitārās un sociālās zinātnes, saka LZP
Fundamentālo un lietišķo pētījumu projektu programmas finansējuma sadales shēma konkursos nerada mazāk labvēlīgus nosacījumus sociālajām, humanitārajām un mākslas zinātnēm, šādu nostāju pauda Latvijas Zinātnes padomē (LZP).
Par iespējamu seksuālu vardarbību pret mazgadīgo aiztur Rīgas katoļu priesteri
Par iespējamu seksuālu vardarbību pret mazgadīgu personu Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvalde šā gada aprīlī aizturēja Latvijas Romas katoļu baznīcas priesteri – Rīgas Svētā Alberta draudzes prāvestu, "Delfi&quo...


Komentāri