lv
WwQlybEVgm7JhR2ZpKzJ2AuNE1Pb9g4zQMpqgbXl
1587461

Šobrīd ir ne zivs, ne gaļa - Rajevskis komentē prezidenta vēlēšanas:

Šobrīd ir ne zivs, ne gaļa - Rajevskis komentē prezidenta vēlēšanas:

Tuvojoties maija beigās gaidāmajām valsts prezidenta vēlēšanām, publiski redzamā situācija izskatās diezgan bēdīga – šobrīd ir AS virzītais Uldis Pīlēns un NA virzītais pašreizējais valsts prezidents Egils Levits, kuram atbalstu solījusi JV, bet kategoriski pret viņa atbalstīšanu izteikusies ZZS, savukārt “Progresīvie” meklēšot sev savu kandidātu izvirzīšanai.

TV24 raidījums “Kur tas suns aprakts?” lūdza šā brīža situāciju komentēt politologam Filipam Rajevskim. Viņš izsakās par ZZS vietu šajā politiskajā spēlē.

“ZZS varbūt nav tik izteikti ideoloģizēti, bet viņi pretendē uz savas partijas milzīgo vēsturi. Pompozā attieksme pret sevi un savu vietu Latvijas politikā – arī šobrīd viņiem ir jāspēj noturēties,” uzskata Rajevskis.

Viņš norāda, ka, ja arī tagad ZZS ir rezervistu soliņš, tad ZZS var būt vienalga savi līderi, savs cilvēks, kurš var būt partijas ideju nesējs. Rajevskis tāpēc ir pārliecināts, ka šajā kontekstā šobrīd ir par maz kandidātu uz valsts prezidenta amatu.

Tomēr politologs norāda uz kādām niansēm atbalsta balsu vākšanā:

“Pēc tam, jo tas ir absolūti normāli, pat ja kandidāts nepiekrīt kādām citu partiju idejām, bet viņš ir normāls un spēcīgs kandidāts, viņam ir jāspēj aiziet, piemēram, uz “Progresīvo” frakciju un jāpasaka “Nē, dārgie draugi, Stambulas konvencija nebūs, partnerattiecības nebūs!””

Prezidenta amata kandidāta argumentācijai jābūt tādai, ka visi tiešām aizdomājas jautājumu, ko izteicis kandidāts. “Protams, mīlestības tur nebūs, bet cieņai jābūt.

Tas ir svarīgi, ka tev ir argumentācija te, nevis man tev viss nepatīk. Tas ir politiskais dialogs, diskusija.” Politologs norāda, ka tā nav nekāda problēma, ka kāds pasaka – nē, mēs šo kandidātu ideoloģisku apsvērumu dēļ neatbalstām.

Jaunais Eiropas čempions Ritvars Suharevs: Ir pa spēkam pacelt vēl vairāk

Jaunais Eiropas čempions svara kategorijā līdz 73 kg Ritvars Suharevs pēc sekmīgā starta Eiropas čempionātā (2024.gada Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācija) atzīst, ka sacensībās trenera Eduarda Andruškeviča izstrādātais plāns izdevies faktiski pilnīb...

Sievietes slepkavība Jēkabpils novadā: Ruks uzdevis sākt dienesta pārbaudi

Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks uzdevis sākt dienesta pārbaudi saistībā ar sievietes slepkavību Jēkabpils novadā, lai pārliecinātos, ka policisti ir rīkojušies atbilstoši normatīvajam regulējumam, pietiekoši aktīvi un profesionāli, informēja ...

Social commerce: kāpēc vajag e-veikalu, ja var tirgot sociālajos medijos?
Šī gada 20. aprīlī norisināsies diskusija "Social commerce: kāpēc vajag e-veikalu, ja var tirgot sociālajos medijos?", kurā pieredzē dalīsies vietējie uzņēmēji un eksperti. Diskusija norisinās Latvijas e-komercijas gada balvas "E-komercijas zvaigzne 20...


Komentāri