lv
1Y8UHw13v1g7copo1oaKqMcECYzXyNLQWqGF0iwD
1586985

Staķis paziņo, ka Rīga risina sarunas ar 15 investoriem; viens jau piesaistīts

Staķis paziņo, ka Rīga risina sarunas ar 15 investoriem; viens jau piesaistīts

Rīga risina sarunas ar 15 investoriem par iespējamo darbību galvaspilsētā, trešdien Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" teica Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (PP).

Viņš pauda pārliecību, ka šis Rīgai būs izrāviena gads, jo augļus sākot nest pirms diviem gadiem izveidotās Rīgas investīciju un tūrisma aģentūras darbs.

Staķis atzīmēja, ka pirmais lielais investors Rīgai jau piesaistīts, jo savu biroju atvērs starptautiskā farmācijas un biotehnoloģiju uzņēmuma "Roche" kompānija "Roche Services & Solutions".

Vēl gan nesot zināms, kur tas atradīsies, jo investors meklē biroja telpas.

Šajā gadījumā investoru izdevies piesaistīt ar to, ka Rīgā, pateicoties Rīgas Stradiņa universitātei, ir labi izglītoti darbinieki, kā arī Latvijas galvaspilsētā ir liels ārzemju studentu skaits.

Staķis arī atzīmēja, ka pēc Rīgas teritoriālplāna atbloķēšanas daudzi investori pārtrauc lokālplānu izstrādi, jo tam vairs nav nepieciešams tērēt līdzekļus. Iepriekšējā domes sēdē lemts par piecu šādu lokālplānu izstrādes izbeigšanu.

LETA jau ziņoja, ka tuvāko četru līdz piecu gadu laikā "Roche Services & Solutions" birojā Rīgā plāno nodarbināt 200 augsti kvalificētus speciālistus tādās jomās kā digitālais mārketings, regulatīvie pakalpojumi, "Agile" koučings, projektu vadība, kā arī finanses.

Kompānijā min, ka iemesls jaunās atrašanās vietas izveidei Rīgā ir lielais pieprasījums pēc talantiem dažādās kompetences jomās.

"Roche Services & Solutions" ir "Roche" globālā biznesa pakalpojumu organizācija, kuras galvenās mītnes vietas atrodas Budapeštā (Ungārija), Sanhosē (Kostarika) un Kualalumpurā (Malaizija), piedāvājot pakalpojumus partneriem vairāk nekā 150 valstīs. Rīgas birojs būs daļa no "Roche Services & Solutions" organizācijas, kas strādā Eiropas, Tuvo Austrumu un Āfrikas reģionā.

Rīgas un Liepājas ostu valdēs mainīs SM ieceltos pārstāvjus

Rīgas un Liepājas ostu valdēs plānots mainīt Satiksmes ministrijas (SM) ieceltos pārstāvjus, liecina ministrijas saskaņošanai Ministru kabinetā (MK) iesniegtie rīkojuma projekti.

Rīgas brīvostas valdes locekļa amatā Andra Ozoliņa vietā plānots iecelt SM...

Pavasara savvaļas veltes, ko aprīlī ievākt dabā
Iestājies īstais laiks, lai pastaigas dabā apvienotu ar agro savvaļas velšu vākšanu. Tas ir ne tikai labs veids, kā pēc ziemas spēcināt organismu, bet arī iespēja lieku reizi izvairīties no lielveikala apmeklējuma – nav jāpērk plastmasā iepakoti salāti...
Kariņš nosauc nākamo lietu, kas jārisina pēc pedagogu algu sakārtošanas

Pēc pedagogu algu jautājuma atrisināšanas nākamais solis ir skolu tīkla sakārtošana, "TV3" raidījumā "900 sekundes" teica Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Valdībā otrdien apstiprināja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) piedāvāto pedagogu...



Komentāri