lv
f6rfrQyX8RXh7NMhJDEzTM360WfXpLtGuE28iAaN
1586036

Tautsaimniecības komisijā sprieduši par Rail Baltica izaicinājumiem. Ko tieši?

Tautsaimniecības komisijā sprieduši par Rail Baltica izaicinājumiem. Ko tieši?

"Rail Baltica" projektam ir būtiska nozīme gan Baltijas reģionā, gan Eiropas Savienībā ekonomikas un drošības aspektā, it īpaši ņemot vērā esošo ģeopolitisko situāciju, otrdien, 18.aprīlī, komisijas sēdē akcentēja Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētāja Linda Matisone. Deputāti diskutēja par izaicinājumiem projekta īstenošanā, informē Saeimas Preses dienests.

Lai paātrinātu projekta ieviešanu, ir nepieciešamas izmaiņas normatīvajos aktos, kas regulē projektēšanas un būvdarbu veikšanu. Tāpat nepieciešams pielāgot zemes atsavināšanas procesu nacionālo interešu objektam, kā arī uzlabot finansēšanas modeli, atbildot uz deputātu jautājumiem, pauda Satiksmes ministrijas pārstāvji.

Uzņēmēju pārstāvji pauda bažas, ka esošais iepirkuma modelis samazina iespējas iepirkumos iesaistīties vietējiem uzņēmējiem, un aicināja to mainīt. Tāpat nozares pārstāvji uzsvēra, ka būtisks izaicinājums ir paredzama finansējuma trūkums.

Komisijas priekšsēdētāja uzsvēra, ka maksimāli nepieciešams veicināt Latvijas uzņēmēju iespējas iesaistīties šī projekta realizācijā, kā arī rosināja izvērtēt projekta pārvaldības modeli un tā efektivitāti.

Sēdes dalībnieki bija vienisprātis, ka nepieciešama ātra, saskaņota rīcība, kas sekmētu projekta realizāciju. Satiksmes ministrijas pārstāvji informēja, ka Ministru kabinetā ir izveidota starpnozaru tematiskā komiteja, kas gatavo "Rail Baltica" likumā nepieciešamos grozījumus. Deputāti aicināja turpināt arī diskusijas par kvalificēta darbaspēka piesaisti projekta īstenošanai.

Matisone norādīja, ka "Rail Baltica" projekta attīstības jautājums turpmāk regulāri būs Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas darba kārtībā.

Turpinās iztiesāt būvnieku karteļa lietu

Administratīvā apgabaltiesa šodien plkst.11.00 turpinās iztiesāt tā saucamo būvnieku karteļa lietu, ieformē tiesa.

Apgabaltiesa noraidīja Latvijas Universitātes (LU) lūgumu par tās pieaicināšanu šajā lietā trešās personas statusā. Šo lēmumu LU var pārsū...

Deputāti jūtas vainīgi, jo nenodrošināja finansējumu Psihiskās veselības plānam

Šodien Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas Sabiedrības veselības apakškomisijas sēdē esošie deputāti apgalvoja, ka izjūt vainas apziņu par to, ka nespējot palīdzēt nodrošināt finansējumu Psihiskās veselības aprūpes plāna īstenošanai.

Pērn valdībā t...

Komisijā vērtēs kolektīvo iniciatīvu par tautas vēlētu Valsts prezidentu

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija šodien vērtēs vairāk nekā pirms 10 gadiem sāktu iniciatīvu par tautas vēlētu prezidentu.

Iniciatīva par tautas vēlētu Latvijas Valsts prezidentu portālā "Manabalss.lv" savu ceļu sāka vēl 2011.gadā. Iniciatī...



Komentāri