lv
0pgo0i3GhNZcRfdAWg3BpqGIQSfrn8qAkkPiXrxO
1583895

JV deputāts uzskata, ka parlamentārā izmeklēšana traucē tiesvedību

JV deputāts uzskata, ka parlamentārā izmeklēšana traucē tiesvedību

Finanšu sistēmas "kapitālā remonta" parlamentārajā izmeklēšanā ir saskatāmi centieni rīkoties pret valsts interesēm, šo procesu izmantojot tiesvedību krimināllietās un maksātnespējas procesu traucēšanai, uzskata Saeimas deputāts Edmunds Jurēvics (JV)

Politiķis pauda, ka to novērojis jau iepriekš un arī šodienas sēdē atkal tikusi piedāvāta darba kārtība, kas par to liecinot, piemēram, piedāvāts komisijas darbu saistīt ar bijušo Latvijas Bankas prezidentu Ilmāru Rimšēviču. Jurēvica vērtējumā, tas esot mēģinājums ietekmēt pret Rimšēviču vērsto krimināllietu iztiesāšanu.

Tāpat piedāvāts komisijai savu darba plānu saistīt ar bijušajiem likvidējamās AS "ABLV Bank" līdzīpašniekiem Oļegu Fiļu un Ernestu Berni. Arī šajā gadījumā "Jaunās vienotības" politiķis saskata centienus iejaukties notiekošā krimināllietas iztiesāšanā un citos procesos, kas saistīti ar likvidējamo "ABLV Bank".

Jurēvics nopratis, ka ar attiecīgais darba plāna piedāvājums nākot no komisijas vadītāja. To komisijas deputāti šodien saņēmuši ap 40 minūtes pirms sēdes sākuma un rosinājuma viens no mērķiem esot lūgt Saeimai pagarināt komisijas darbu līdz augusta vidum. Pašlaik komisijas pilnvaras esot līdz aprīļa beigām.

Pēc deputāta rosinājuma komisija šodien vēl nepieņēma lēmumu par pagarinājumu un tēmu sarakstu. Plānots turpināt par to spriest sanāksmē ceturtdien, 20.aprīlī, 15 minūtes pēc Saeimas sēdes.

Jurēvics pauda - ja komisijas darba plānā vairākums atbalstītu tādu kārtību, ko var izmantot, lai vājinātu valsts pozīciju aktīvos procesos, tad politiķis neatbalstīs parlamentārās izmeklēšanas darbības pagarināšanu.

Kā ziņots, pēc opozīcijas 34 deputātu priekšlikuma Saeimā izveidota parlamentārās izmeklēšanas komisija, lai izvērtētu finanšu sektora "kapitālā remonta", kas saistīts ar centieniem stiprināt valsts uzraudzību, negatīvās sekas uz valsts finanšu un kapitāla tirgus sistēmu un izmeklētu iespējamu "PNB bankas" novešanu līdz maksātnespējai, "ABLV Bank" novešanas līdz piespiedu pašlikvidācijai apstākļus, kā arī "Baltic International Bank" darbības apturēšanas apstākļus. Komisiju vada opozīcijas pārstāvis Vilis Krištopans (LPV).

Eiropas čempions! Suharevs lepni nes Latvijas vārdu pasaulē

Latvijas pārstāvis Ritvars Suharevs otrdien Armēnijā kļuva par Eiropas čempionu svarcelšanā svara kategorijā līdz 73 kilogramiem.

Suharevs, kurš startēja A grupā, raušanā pirmajā mēģinājumā pacēla 147 kilogramus, otrajā - 152 kilogramus, bet trešajā mēģ...

Hokejists Balinskis noslēdz līgumu ar NHL klubu Floridas «Panthers»
Latvijas aizsargs Uvis Jānis Balinskis noslēdzis līgumu ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu Floridas "Panthers", otrdien ziņo klubs. "Panthers" ģenerālmenedžeris Bils Zito otrdien paziņoja, ka līgums ar aizsargu ir noslēgts uz vienu gadu.
Rīgas dome atklāj cik izglītības iestādes ietekmēs skolotāju streiks

Skolotāju streiks varētu ietekmēt darbu vairāk nekā 160 Rīgas izglītības iestādēs, uzzināja Rīgas domē.

Pašlaik pilnībā vai daļēji dalību streikā Rīgā pieteikušas 74 skolas un 90 bērnudārzi. Aptuveni desmit skolās plānots darbu pilnībā apturēt, lai gan ...



Komentāri