lv
q6ArV8grXkso4vC41t6lu060vImYvjg0rtFPnD9A
1583182

LBS uz laiku atstādina treneri Steļmahu no savām rīkotājam sacensībām

LBS uz laiku atstādina treneri Steļmahu no savām rīkotājam sacensībām

Latvijas Basketbola savienība (LBS) uz laiku atstādinājusi treneri Andri Steļmahu no savām rīkotajām sacensībām, vēsta LBS.

Portāls "Delfi" pagājušajā nedēļā vēstīja, ka trenera Steļmaha darbā fiksēti vairāki pārkāpumi - emocionāla vardarbība pret audzēknēm, pavedināšana un alkohola lietošana darba procesa laikā.

LBS informē, ka, ņemot vērā portālā minēto informāciju, kas pirmšķietami norāda uz Krimināllikumā noteiktām noziedzīga nodarījuma pazīmēm attiecībā uz seksuāla rakstura darbībām ar personu, kura nav sasniegusi sešpadsmit gadu vecumu, biedrība pirmdien vērsās Valsts policijā ar iesniegumu par Steļmaha iespējamu Krimināllikuma 161.panta un 162.1 panta pirmajā daļā noteiktā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu. Valsts policijas pārstāve Elīna Sprudzāne aģentūrai LETA apstiprināja, ka iesniegums saņemts un tas tiks vērtēts.

Savukārt otrdien LBS valde nolēma līdz apstākļu noskaidrošanai nepielaist treneri Steļmahu turpmākai dalībai LBS organizētajās basketbola sacensībās.

LBS arī aicina visas iesaistītās iestādes un personas atbildīgi rīkoties savas kompetences ietvaros un cienīt tiesiskos principus, ieskaitot nevainīguma prezumpciju.

Latvijas Sporta federāciju padome (LSFP) līdz pirmdienai nebija saņēmusi iesniegumu pārskatīt Steļmaha sporta trenera sertifikātu, taču otrdien "VEF Rīga" vērsās ar iesniegumu LSFP un lūdzot uz izmeklēšanas laiku līdz apstākļu noskaidrošanai apturēt sertifikātu, tādējādi liedzot viņam strādāt ar bērniem.

Kā liecina LSFP mājaslapā publicētā informācija, Steļmaham līdz 2025.gada 23.aprīlim ir derīgs B kategorijas basketbola trenera sertifikāts.

Steļmahs marta beigās atkāpās no Latvijas U-18 sieviešu basketbola izlases galvenā trenera amata pēc tam, kad plašu rezonansi izraisīja viņa negodprātīgās darbības Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) spēlē par bronzas medaļām, kurā viņa vadītā "Jūrmala" izcīnīja uzvaru. Pēc šī incidenta Steļmahs arī apturēja savu dalību LBS Treneru komisijā.

Steļmahs ir arī trenera palīgs "TTT Rīga" vienībā, taču nevarēs būt kopā ar komandu Latvijas čempionāta finālsērijā.

Sāc dejot! Lūznavas muižā notiks kadriļu balle

22.aprīlī plkst.19.00 Lūznavas muižā notiks nu jau tradicionālā "Kadriļu balle 2023", kurā varēs izdejot gan zināmās, gan mācīties jaunas latgaliešu, latviešu un cittautu kadriļas, informē Lūznavas muižas kultūras projektu vadītāja Inga Žirgule.

Kadriļu...

No bijušā Latvijas dzelzceļa grāmatveža piedzen 331 022 eiro

Augstākās tiesas (AT) Krimināllietu departaments, izskatot lietu pret bijušo "Latvijas dzelzceļa" (LDz) Rīgas ceļu distances galveno grāmatvedi apsūdzībās par krāpšanu un piesavināšanos lielā apmērā, šodien atcēla Rīgas apgabaltiesas spriedumu daļā par...

Pazūdot uz 20 dienām, ukraiņu bēgļu bērnus no skolas atskaitīs

Gadījumos, ja 20 dienu laikā izglītības iestādei nebūs paziņots par izbraukšanu no valsts vai mācību turpināšanu citā izglītības iestādē, Ukrainas bēgļu bērni tiks atskaitīti no pirmsskolas izglītības vai vispārējās pamatizglītības programmām, paredz š...



Komentāri