lv
l0kmCz70dxvhBSS8fCAjwf96NlGm8BFkKYHmjhsi
1577627

Pīlēns par krievu valodu: Esmu pieradis runāt valodā, lai tevi saprastu (VIDEO)

Pīlēns par krievu valodu: Esmu pieradis runāt valodā, lai tevi saprastu (VIDEO)

Uzņēmējs Uldis Pīlēns, kurš kandidē uz valsts prezidenta amatu, TV24 raidījumā "Nedēļa. Post scriptum" dalās ar savām pārdomām par krievu valodu Latvijā.

"Man, kā pamatnācijas pārstāvim, ir atbildība par visu sabiedrību, kas dzīvo neatkarīgā valstī - Latvija," skaidro Pīlēns.

"Tā ir viena tēma. Otrā tēma, tīri cilvēciski, ka esmu pieradis, braucot pa pasauli, ka tu runā valodā, lai tevi cilvēki saprastu, saturiski.

No tā viedokļa atbilde, vai jābūt krievu valodā runājošiem medijiem Latvijā, ir jā."

Savukārt turpinājumā Pīlēns piebilst:

Ļoti žēl, ka cilvēki nav iemācījušies 30 gados latviešu valodu. Vienalga kādā veidā. Līdz ar to, ja es tagad kandidēju Latvijas Valsts prezidenta amatam, mans pienākums ir rādīt piemēru, kaut vai ar šo brīdi, runājot latviski. Un dodot signālus, jo, mīļie draugi, mēs esam civilizēta valsts."
UR atliek Bartaševiča 'Kopā Latvijai' reģistrāciju
Uzņēmumu reģistra (UR) valsts notārs, izskatot partijas "Kopā Latvijai" iesniegtos dokumentus, ir pieņēmis lēmumu atlikt politiskās partijas ierakstīšanu politisko partiju reģistrā, "Delfi" uzzināja UR.
Iespējams, Latvijas uzņēmums apgājis sankcijas, lai pārdotu lidmašīnu Krievijā

Iespējams, pārkāpjot sankcijas, caur Lietuvu uz Krieviju nogādāta Latvijas uzņēmuma pārdota neliela lidmašīna, ziņo Lietuvas sabiedriskās raidorganizācijas LRT pētnieciskās žurnālistikas komanda.

Tā vēsta, ka lidmašīna "Beechcraft B24R Sierra", kas 31.m...

LSFP: Mūsu rīcībā nav konkrētu pierādījumu par trenera Steļmaha rīcību

Latvijas Sporta federāciju padome (LSFP) neesot saņēmusi iesniegumu pārskatīt basketbola trenera Andra Steļmaha sporta trenera sertifikātu.

Portāls "Delfi" pagājušajā nedēļā izgaismoja trenera Steļmaha vairākus iepriekš veiktus pārkāpumus - emocionālu v...



Komentāri